Selvom Christian Eriksen ikke kunne være med mandag aften, var midtbanestjernen alligevel i Parken. På flere måder.

For ikke nok med han blev hyldet under ceremonien inden kampen, så blev sejren og det videre avancement også dedikeret til ham.

Og i et tv-interview efter det vilde opgør afslørede landstræner Kasper Hjulmand, at han personligt havde hyldet Christian Eriksen i forbindelse med braget mod Rusland.

»Jeg er super stolt på drengenes vegne, og hvor havde det været ufortjent, hvis vi ikke havde fået noget ud af det her EM. Som jeg sagde, har jeg aldrig gået med smykker i mit liv. Det er første gang, jeg har et smykke på. Der er en lille fodbold på,« sagde landstræneren og pegede ned på sit højre håndled.

Billeder fra kampen viser, at han bar et tyndt armbånd med en fodbold i sølv sat i.

»Det er Christian, der er her, så ham vil vi tage med os,« fortalte en stolt landstræner til Viaplay om Danmarks nummer 10, der blev ramt af hjertestop under den første gruppekamp mod Finland.

»Jeg havde ham med hele vejen. Jeg tænker meget på ham. Som jeg altid har sagt, er han vores hjerte, vores rytme. Vi smadrede igennem for hans skyld i dag. Han er en stor inspiration for os allesammen,« sagde landstræneren og fortsætter:

»Der er ikke mange af spillerne, der har spillet minutter på banen, uden Christian har været derinde. Men vi er super glade for i dag. Jeg er super taknemmelig for befolkningen og den opbakning, vi har fået,« sagde en meget glad Kasper Hjulmand desuden.

Kasper Hjulmand hyldede Christian Eriksen på en helt særlig måde.
Kasper Hjulmand hyldede Christian Eriksen på en helt særlig måde. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Efter kampen, som Danmark vandt med 4-1, kom de desuden frem, at netop Christian Eriksen var en af de første til at lykønske landsholdet med sejren.

»Christian skrev med det samme til os i vores gruppe. Det er fantastisk, at han støtter os og er der for os,« sagde Jens Stryger Larsen om Eriksen, der også lavede en hyldest til holdet på sin 'story' på Instagram.

Danmark skal spille ottendedelsfinale mod Wales.

Det sker på lørdag i Amsterdam, og kampen sparkes i gang klokken 18, og du kan selvfølgelig følge den kamp LIVE her på bt.dk.