Christian Eriksen kan dagen efter sit chokerende kollaps næsten ikke huske noget fra det uhyggelige øjeblik.

Det afslører landstræner Kasper Hjulmand på et pressemøde søndag.

»Christian var bekymret for os, og han husker ikke meget fra i går, så han spurgte, hvordan holdet havde det,« forklarer han.

Han fortæller ligeledes, at den danske stjerne gerne vil spille videre i turneringen på trods af sit kollaps.

De danske spillere i chok efter Eriksens kollaps.
De danske spillere i chok efter Eriksens kollaps. Foto: FRIEDEMANN VOGEL
Vis mere

»Christian er et stort menneske. Han følte, han kunne spille, fordi han har det bedst på banen. Han sagde til os her til morgen, at vi muligvis havde det værre end ham, fordi han gerne ville ud på træningsbanen,« forklarer Kasper Hjulmand og tilføjer:

»Vi må se, om vi kan samle os op og spille for Christian.«

Søndag forklarede landsholdets læge, Morten Boesen, ligeledes på pressemødet, at den 29-årige dansker har det godt efter omstændighederne.

»Han er fortsat stabil, og efter omstændighederne har han det godt. Jeg har talt med Christian flere gange, og han har ligeledes talt med spillerne,« siger han og tilføjer:

»Eriksen vil fortsat være til observation på Rigshospitalet, men testene ser fine ud.«

Det var i lørdagens kamp mod Finland, at den danske midtbanestjerne pludselig kollapsede inde på banen kort før pausen.

Herefter kom flere af de danske spillere deres holdkammerat til undsætning – blandt andet Joakim Mæhle og Simon Kjær, som sørgede for, at en bevidstløs Eriksen ikke slugte sin tunge.

Efterfølgende tog lægepersonalet over og måtte udføre hjertemassage samt bruge en hjertestarter på den danske midtbanespiller, der havde fået hjertestop.

Efter noget tid blev Eriksen båret fra banen og transporteret til Rigshospitalet, hvor han lige nu er indlagt og skal gennemgå yderligere undersøgelser.