Det er ikke sikkert, at vi har set Christian Eriksen på en fodboldbane for sidste gang.

»Han kan godt spille videre. Det kan jeg ikke se noget problem i,« fastslår hjertelæge Jørn Bech Laursen fra Hjertedoktoren i Charlottenlund i kølvandet på, at danskeren skal have indopereret en hjertestarter.

»Rent fysisk vil han godt kunne fortsætte karrieren. Men jeg kender selvfølgelig ikke alle de juridiske procedurer inden for fodbold.«

Torsdag morgen meldte DBU og læge Morten Boesen, at Christian Eriksen skal have indopereret en såkaldt ICD-enhed, som man giver til folk, der har fået hjertestop udløst af hjerterytmeforstyrrelse.

»Christian er helt afklaret med beslutningen, og planen er forelagt kollegaer nationalt og internationalt, som alle entydigt anbefaler det samme,« fremgår det også af Morten Boesens udmelding i DBUs opslag.

»Vi opfordrer til at give Christian og familien ro den næste tid.«

Under lørdagens kamp mod Finland faldt Christian Eriksen om og sendte hele fodboldverdenen i chok, da han fik hjertemassage på Parkens græstæppe.

Heldigvis overlevede han det uhyggelige kollaps.

Spørger man hjertelæge Jacob Thorsted Sørensen, er han en smule mere forsigtig i sin dom end Jørn Bech Laursen.

»Det er et åbent spørgsmål,« svarer han, da han bliver spurgt om, hvorvidt Eriksen kan fortsætte sin fodboldkarriere.

»Jeg har ikke detaljerne, men hvis de ikke har fundet en alvorlig underlæggende hjertesygdom, og det i stedet er en forstyrrelse i hjertets elektriske overledningssystem, så vil det godt kunne lade sig fortsætte med en ICD-enhed indopereret.«

Indgrebet tager cirka 30 minutter, fortæller han.

»Men jeg ved stadig ikke nok til, at jeg vil spå om, hvorvidt han fortsætter,« fastslår Jacob Thorsted Sørensen.

B.T. har haft kontakt med DBU, der ikke har yderligere kommentarer.