Christian Eriksen kollapsede i det 43. minut under første halvleg i lørdagens EM-kamp mellem Danmark og Finland.

Hele Danmark så med, og det samme gør udlandet nu. Flere udenlandske medier skriver 'breaking news', når de fortæller om den uhyggelige episode.

»Christian Eriksen trækker vejret og er i stand til at tale. Han er vågen,« har Christian Eriksens agent Martin Schoots fortalt på hollandsk radio.

Blandt andet amerikanske CNN og britiske BBC skriver løbende opdateringer til folk verden over. Norske Dagbladet sender live, hvor en journalist fortæller om, hvordan Eriksen har det, og at man vælger at fortsætte kampen klokken 20.30 samme dag.

En dansk roligan, ved et storskærmsarrangement på Bakken, er chokeret efter Christian Eriksen er faldet om under aftenens kamp mod Finland.
En dansk roligan, ved et storskærmsarrangement på Bakken, er chokeret efter Christian Eriksen er faldet om under aftenens kamp mod Finland. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

På tyske BILD kan man se et billede af Eriksen få lægehjælp øverst på deres hjemmeside. Franske Le Figaro har samme billede på forsiden, hvor de skriver, at han er i stabil tilstand.

Svenske Aftonbladet gør det samme, og internationale Al Jazeera skriver på forsiden: Christian Eriksen kollapsede i Danmark vs Finland EM 2020-kamp.

Christian Eriksen er på alle verdens mediers forsider lige nu. En strøm af ønsker om hurtig og god bedring strømmer ind.

Og B.T.s internationale korrespondent Jakob Illeborg, der har fulgt begivenhederne tæt, fortsætter listen:

Finland i chok efter Eriksen faldt til jorden.
Finland i chok efter Eriksen faldt til jorden. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»England har aflyst en planlagt pressekonference. Anfører Harry Kane er som bekendt tidligere holdkammerat med Eriksen. Tv-studiet hos BBC med Gary Lineker som vært er tydeligt i chok. Her debatteres det, hvad der kommer til at ske med kampen om EM herfra,« siger han og fortsætter:

»Fabririce Muamba, Bolton-spilleren, der i 2012 kollapsede med et hjerteanfald under en kamp med Tottenham, har på de sociale medier simpelthen skrevet, at han beder til Gud for Christian Eriksen.«

Under pressemødet efter kampen, der endte 0-1 til Finland i Parken, siger Kasper Hjulmand, at det var en voldsom oplevelse for alle. Også spillerne på banen.

»Der sidder spillere derinde, som er fuldstændig færdige følelsesmæssigt. Spillere, som langt de fleste dage ikke kunne spille denne kamp. De holder om hinanden. Det var en traumatisk oplevelse.«

Reaktionerne fra udlandet er nærmest i hundredvis. Eriksens kollaps har rystet alle. De øvrige spillere er dog tilbage på banen igen, da det tidligere blev besluttet – da Eriksen blev erklæret vågen og stabil – at man genoptog kampen klokken 20.30.