Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et bestemt spørgsmål har den danske landsholdsstjerne skullet forholde sig meget til.

For det forekommer ikke så ofte, at to store stjerner tørner ud for samme klub og samtidig danner par i privaten, men det gør powerparret Pernille Harder og svenske Magdalena Eriksson.

I et interview med Euroman sætter den danske landsholdsanfører ord på, hvordan det er at være sammen med sin kæreste både på job og i privaten.

»Magdalena og jeg kan bare rigtig godt lide at være sammen og kan lide at være sammen hele tiden. Vi forstår og kender til de ting, vi hver især går igennem som fodboldspiller med opturene og nedturene, og på den måde har vi god støtte i hinanden,« siger Pernille Harder til Euroman.

Pernille Harder efter venskabskampen i kvindefodbold mellem Danmark - Brasilien i Parken i København fredag den 24. juni 2022.
Pernille Harder efter venskabskampen i kvindefodbold mellem Danmark - Brasilien i Parken i København fredag den 24. juni 2022. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Samtidig forklarer hun, at når de er til træning i den engelske hovedstadsklub, er de »holdkammerater og ikke kærester«.

Pernille Harder taler i interviewet også om, hvor glad hun er for den udvikling, som der har været i kvindefodbolden de seneste par år.

Hun har selv taget sin tørn for at have fokus på kvinders rettigheder og ligestilling og havde da også stort fokus på, at der var mange ting, der ikke fungerede på kvindelandsholdet i DBU.

Her peger hun på, at Kasper Hjulmands tiltrædelse som herrelandstræner har gjort en kæmpe forskel, da kvinderne er kommet tættere på herrelandsholdet.

I bogstaveligste forstand kom kvinderne også tættere på herrelandsholdet, da Pernille Harder og co. for første gang spillede en landskamp i Parken.

Fredag aften slog Danmark Brasilien med 2-1 i en træningskamp. En kamp, der samtidig satte tilskuerrekord for en kvindefodboldkamp på dansk grund, da 21.542 tilskuere var mødt frem.

Det var en perfekt start på forberedelserne til det forestående EM, som kvinderne tager hul på i en kamp mod Tyskland 8. juli på Brentford Community Stadion i London. Inden da har danskerne dog en testkamp mere, inden det går løs.

Den spiller de onsdag aften, og modstanderen er Norge.

Andre læser også