Der er heldigvis gode nyheder om Christian Eriksen oven på det frygtelige kollaps i Parken lørdag.

Men det er ikke den eneste glædelige nyhed fra den danske landsholdslejr.

B.T. kan således fortælle, at landsholdsspiller Anders Christiansen er blevet far igen. Det gjorde han søndag, hvor hans kæreste, Mie, fødte en pige.

Derfor var han heller ikke på træningsbanen mandag, da landsholdsspillerne for første gang efter Christian Eriksens kollaps i Parken fik fodboldstøvlerne på igen og tog hul på forberedelserne til torsdagens brag mod Belgien.

Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

DBU har selvfølgelig sagt ja til, at han kunne være ved sin families side under disse lykkelige omstændigheder, og derfor var han fraværende.

Kort før aftentid mandag har DBU offentliggjort historien om Anders Christiansens baby.

»En glædelig nyhed fra lejren. Søndag blev Anders Christiansen far for anden gang - hele familien har det godt. Stort tillykke!,« skriver DBU på Instagram.

Anders Christiansen blev lidt pudsigt også far til en søn i et andet slutrundeår, VM i 2018.

Malmø-stjernen var landstræner Kasper Hjulmands helt store kanin i EM-truppen, men han var ikke med i den første kamp mod Finland, da han var siet fra sammen med Robert Skov og Mathias 'Zanka' Jørgensen.

»Det var et positivt chok, og jeg kneb også en lille tåre. Det er noget, jeg har gået og drømt om. Ja, det er ubeskriveligt og uvirkeligt. Jeg tror ikke rigtig, at det er gået op for mig endnu,« sagde Anders Christiansen om sin landsholdsudtagelse.

Med fødslen af sin pige er Anders Christiansen for en stund ude af den coronaboble, som landsholdet har i Helsingør, men kæresten Mie havde termin i juni, og derfor kommer intet af det uventet.

»Det kan vi teste os ud af. Selvfølgelig skal han have lov til at se sit barn, hvis det glædelige skulle ske for ham, så det er vi ikke så nervøse for. Spillerne har været gode til at blive testet hele tiden, så det skal nok løses, hvis det sker. Der er trods alt ting, der er vigtigere end fodbold,« har fodbolddirektør Peter Møller sagt.