Alphabeat skal nok ikke slå et smut forbi de sociale medier de næste 24 timer.

For den danske popgruppes nye EM-sang 'Danish Dynamite' bliver nemlig kritiseret massivt af adskillige danske fodboldfans.

Fredag udkom Alphabeat med den længe ventede slutrundesang, som gruppen har lavet i samarbejdet med DBU og det danske EM-hold.

Der er dog ret markante holdninger til det færdige resultat. Du kan se et udpluk af de mange vrede kommentarer fra Instagram og Twitter herunder:

  • 'Hold kæft, en omgang bras.'
  • 'Det er ikke så tit, jeg bliver decideret vred af at lytte til musik, men den her skubbede mig derud. Kæft, det er ringe.'
  • 'Øv, bedre held næste gang.'
  • 'Der må være berøringsangst hos den danske musikbranche, når DBU ringer rundt. Men alligevel imponerende, at I formår at toppe sangene hver gang i, hvor dårlige de kan være.'
  • 'Den ringeste sang til dato.'
  • 'Skal vi bare sige, at musik ikke er noget, I gør jer i. Stakkels de tilskuere, der er indlagt til at høre den sang, når de skal ind og se EM.'
  • 'Pinligt! Så kan det ikke blive dårligere.'

Alphabeat, der i 2019 gjorde comeback efter flere års pause, fik allerede sidste år til opgave at løfte arven fra 'Re-Sepp-ten' og rækken af tidligere slutrundesange.

Coronakrisen udskød dog projektet med et helt år, og derfor har popgruppen da også haft tid til at forberede sig på den massive modtagelse, som slutrundesange altid får.

»Alle har en holdning, når det kommer til fodboldsange, og vi ved jo godt, at vi ikke kan gøre alle tilfredse. Men vi har helt bevidst forsøgt at skabe en folkelig og letgenkendelig popsang fuld af eventyr,« lød det blandt andet i en fælles udtalelse fra Alphabeat, inden sangen blev udgivet.

B.T.s anmelder er dog ikke helt enig med de mange roligans, der har kritiseret den nye sang. Faktisk giver han den ret høje karakterer.

Du kan læse hele anmeldelsen HER.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Alphabeat, men pladeselskabet bag popgruppen, Warner Music, oplyser, at man ikke har nogen kommentar til fansenes kritik.