Hele fodboldverdenen tænker på Christian Eriksen.

Og danskerens tidligere træner i Tottenham José Mourinho har da også både grædt og bedt for sin tidligere spiller efter den forfærdelige episode, der fandt sted i Parken lørdag aften.

Det fortæller portugiseren i et interview med talkSPORT.

»Jeg bad i går, og jeg græd i går. Men hvor mange millioner mennesker gjorde ikke det over hele verden? Mange, tror jeg, for fodbold kan bringe folk sammen,« siger Mourinho og tilføjer:

Foto: GLYN KIRK
Vis mere

»I dag kan jeg ikke stoppe med at tænke på, hvad der skete i går. Forhåbentligt bevægede fodbold sig i en retning hos organisationen, protokollerne og niveauet hos lægerne og specialisterne. Jeg tror også, at gud kiggede på i det øjeblik.«

Den karismatiske Roma-træner er desuden blot lykkelig for, at hans tidligere spiller er i live.

»Fodbold bragte folk sammen i går, men af de forkerte årsager. Og i sidste ende kan vi juble over, at Christian er i live.«

Det var i lørdagens kamp mod Finland, at den 29-årige danske stjerne pludselig kollapsede inde på banen kort før pausen.

De danske landsholdsspillere i chok efter Eriksens kollaps.
De danske landsholdsspillere i chok efter Eriksens kollaps. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Herefter kom flere af de danske spillere deres holdkammerat til undsætning – blandt andet Joakim Mæhle og Simon Kjær, som sørgede for, at en bevidstløs Eriksen ikke slugte sin tunge.

Efterfølgende tog lægepersonalet over og måtte udføre hjertemassage samt bruge en hjertestarter på den danske midtbanespiller, som havde fået hjertestop.

Efter noget tid blev Eriksen båret fra banen og transporteret til Rigshospitalet, hvor han lige nu er indlagt og skal gennemgå yderligere undersøgelser.