Daley Blind fra Ajax var så påvirket af Christian Eriksens hjertestop, at han overvejede at sige fra til søndagens EM-kamp mod Ukraine.

Det fortæller den 31-årige forsvarsspiller, der er tidligere holdkammerat med danskeren, ifølge det franske medie SoFoot.com.

»Jeg overvejede kraftigt ikke at deltage,« forklarer han.

Synet af den danske stjerne, der lå livløs på banen i Parken, sendte nemlig hollænderen i noget nær choktilstand.

De danske landsholdsspillere i chok efter Eriksens kollaps.
De danske landsholdsspillere i chok efter Eriksens kollaps. Foto: FRIEDEMANN VOGEL
Vis mere

»Det påvirkede mig voldsomt, og jeg sov dårligt på grund af dem,« siger Blind om tv-billederne af den dramatiske hændelse i Danmarks kamp mod Finland.

Hollænderen endte alligevel mecd at spille kampen fra start, men det var tydeligvis ikke helt nemt for Blind, der i anden halvleg forlod banen i tårer, da han blev skiftet ud.

Ajax-stjernen kan om nogen sætte sig ind, hvordan Christian Eriksen må have det ovenpå det kæmpe chok, som lørdagens hjertestop uundgåeligt har medført.

I 2019 blev Blind nemlig diagnosticeret for betændelse i hjertemusklen og herefter udstyret med en pacemaker for at regulere hjerterytmen.

Fra venstre: Daley Blind, Christian Eriksen og Jan Vertonghen.
Fra venstre: Daley Blind, Christian Eriksen og Jan Vertonghen. Foto: TOUSSAINT KLUITERS
Vis mere

Noget, der dog gik galt i august sidste år, da det lille batteridrevne apparat satte ud i en venskabskamp, hvorefter den hollandske fodboldspiller faldt om på banen.

»Jeg har selv oplevet noget tilsvarende, og jeg måtte overvinde nogle mentale forhindringer for at kunne spille videre,« siger Blind.

Det var i lørdagens kamp mod Finland, at den danske midtbanestjerne pludselig kollapsede inde på banen kort før pausen.

Herefter kom flere af de danske spillere deres holdkammerat til undsætning – blandt andet Joakim Mæhle og Simon Kjær, som sørgede for, at en bevidstløs Eriksen ikke slugte sin tunge.

Efterfølgende tog lægepersonalet over og måtte udføre hjertemassage samt bruge en hjertestarter på den danske midtbanespiller, der havde fået hjertestop.

Efter noget tid blev Eriksen båret fra banen og transporteret til Rigshospitalet, hvor han lige nu er indlagt og skal gennemgå yderligere undersøgelser.