Han blev kåret til 'kampens stjerne', og han skinnede da også skarpt i Parken, Andreas Christensen, med drømmemål og klassespil mod russerne.

Med sit langskudsdrøn af en anden verden sendte den danske forsvars-superstjerne Danmark på 3-1 og Parken op i jubel-galaksen.

Efterfølgende fejrede Chelsea-midterforsvaren sin fuldtræffer på en helt særlig måde: Med at holde sig for ørerne, hvilket flere af hans holdkammerater ligeledes gjorde.

Men hvorfor? Var det støjinfernoet i Parken, der simpelthen var for voldsomt, ville en journalist vide på pressemødet efter Danmarks 4-1-sejr over Rusland.

Foto: Stuart Franklin / POOL
Vis mere

»Nej, det er en intern joke, holdet har med mig, fordi jeg har vundet trofæet med de store ører,« siger 'AC' med henvisning til en anden kæmpe stjernestund, han har haft i år.

Nemlig da han var med til at vinde Champions League-trofæet, trofæet med de store ærer, som det kaldes, med Chelsea i foråret.

Om selve langskuds-scoringen, som faldt i anden halvleg og knækkede russerne, siger en ganske beskeden og nøgterne Christensen således:

»Den fik bare en over nakken. Jeg prøvede bare at holde bolden nede. Det lykkedes. Så ser det jo rigtig, rigtig godt ud.«

Foto: STUART FRANKLIN
Vis mere

Ja, det gjorde det. Det så rigtig godt ud.

Og nu kan Andreas Christensen, som spillede til topkarakter på B.T.s skala, se frem til en 1/8-finale i EM mod Wales i Amsterdam.