Med Danmarks store succes ved EM følger flere og flere øjne med, og samtidig stiger priserne på spillerne.

Timingen kan ikke være meget bedre. Bortset fra en økonomisk coronaramt branche er slutrunder, gode præstationer og et åbent transfervindue op til en ny sæson den perfekte cocktail for enhver sælgende part i et transfervindue.

B.T. har allieret sig med flere agenter i og uden for Danmark, som lever af at handle med spillere på det niveau, til at komme med en vurdering af fem af landsholdets største salgsobjekter netop nu.

Fælles for alle agenterne er, at de ikke har disse fem spillere som klienter, og prisen er et gennemsnit af det, agenterne vurderer, spillerne koster netop nu.

Kasper Dolberg.
Kasper Dolberg. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere


Kasper Dolberg

23 år, kom til Nice i 2019, kontraktudløb sommer 2024. Sidste sæson i Ligue 1 spillede han 26 kampe og scorede seks mål.

Det er ikke det perfekte match mellem Dolberg og Nice, og hans agenter er allerede i markedet for at finde ham en ny klub. Med tre vigtige mål ved EM er det arbejde blevet noget sjovere at lave.

Vurdering netop nu: 22,5 millioner euro (168,75 millioner kroner)

Joakim Mæhle.
Joakim Mæhle. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Joakim Mæhle

24 år, kom til Atalanta i januar, kontraktudløb i sommer 2025, spillede 20 kampe i Serie A.

Fik sin drøm om et meget stort skifte opfyldt for et halvt år siden, men hans EM har brændt alle coronabakterier fuldstændig væk, og nu er det kun de allerstørste klubber i verden, som kan være med. Mæhle har sagt, at han også er i den italienske klub efter EM, men er han det også efter transfervinduet?

Vurdering netop nu: 31,5 millioner euro (236 millioner kroner)

Jannik Vestergaard.
Jannik Vestergaard. Foto: NAOMI BAKER
Vis mere


Jannik Vestergaard

28 år, kom til Southampton i 2018, kontraktudløb næste sommer, spillede 30 Premier League-kampe og scorede tre mål.

Havde sine problemer med at spille sig på Premier League-holdet efter ankomsten, men i den forgange sæson blev han en profil i klubben, og der har allerede inden EM været tale om større adresser. Prisen er ikke blevet mindre af, at Vestergaard har spillet sig ind som en fast figur på det danske EM-hold, men han har kun et år tilbage af kontrakten med Southampton.

Vurdering netop nu: 20 millioner euro (150 millioner kroner)

Mikkel Damsgaard.
Mikkel Damsgaard. Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere


Mikkel Damsgaard

21 år, kom til Sampdoria i sommeren 2020, kontraktudløb i 2024, spillede 35 kampe i Serie A og scorede to mål.

Den unge dansker har været en åbenbaring i den seneste sæson, og klubpræsident Massimo Ferrero taler om priser på op mod 40 millioner euro. Damsgaard blev udtaget til EM på en af de ydre mandater, men har overhalet de fleste og er nu en del af Kasper Hjulmands startopstilling. Det gør indtryk på markedet.

Vurdering netop nu: 25 millioner euro (187,5 millioner kroner)

Andreas Christensen.
Andreas Christensen. Foto: OLAF KRAAK
Vis mere


Andreas Christensen

25 år, kom til Chelsea som ungdomsspiller i 2012, kontraktudløb næste sommer, spillede 17 kampe i Premier League.

'AC' er bare vokset og vokset ved dette EM. Kasper Hjulmand har sagt, at hvis han sad i en af de største klubber i verden, ville han pege på ham som en af sine midterforsvarer, og ifølge B.T.s oplysninger er den danske landsholdsstjerne da også på radaren blandt dem med flest penge og muskler. Kontraktudløb næste sæson betyder også noget her.

Vurdering netop nu: 30 millioner euro (225 millioner kroner)