Landskampen 12. juni mod Finland kommer de færreste danskere nok til at glemme.

En af dem er Christian Jensen, der var i Parken og oplevede den rystende situation, hvor Christian Eriksen pludselig kollapsede på banen og måtte modtage livredende førstehjælp.

»Man har det selvfølgelig lidt ambivalent med kampen, fordi det bliver lidt sekundært. Fodbold bliver bare skubbet til side, fordi man bare ønsker, at Christian Eriksen får det bedste,« fortæller han.

»Følelsen i min krop... jeg tror ikke rigtigt, jeg kan beskrive det. Det er vildt svært.«

De danske spillede samledes i en klynge, inden kampen blev genoptaget efter Christian Eriksens uhyggelige kollaps på banen.
De danske spillede samledes i en klynge, inden kampen blev genoptaget efter Christian Eriksens uhyggelige kollaps på banen. Foto: WOLFGANG RATTAY
Vis mere

Christian Eriksen kollapsede i det 43. minut af første halvleg. Pludselig faldt han om. Dernæst kom han hurtigt under behandling.

Billeder på tv viste, at Eriksen fik hjertemassage og fik stød med en hjertestarter, mens de danske spillere slog ring om stjernen. Ikke længe efter blev Christian Eriksen kørt fra Parken i en ambulance, og kampen blev efter en fælles beslutning mellem spillerne genoptaget og spillet færdig.

Og beslutningen om at spille kampen er for landsholdsfanen Christian Jensen svær.

»Det bliver fladt på en eller anden måde. Man håber selvfølgelig, at Danmark vinder, men det er bare sådan lidt 'nå ja',« siger fodboldfan Christian Jensen, hvis opmærksomhed primært var rettet mod Christian Eriksens tilstand og ikke på kampen på fodboldbanen.

Simon Kjær og Kasper Schmeichel på banen.
Simon Kjær og Kasper Schmeichel på banen. Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

For det handlede om liv og død på banen, da Christian Eriksen kollapsede.

Christian Eriksen blev kørt til Rigshospitalet, hvorfra den gode nyhed senere kom, at den danske stjerne var vågen og havde talt med sine holdkammerater.

Og i samtalen med sine holdkammerater skulle han have opfordret dem til at spille kampen færdig.

Danmark tabte 0-1 til Finland.