Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Christian Eriksens tilstand var heldigvis allerede i timerne efter hospitalsindlæggelsen lørdag aften så god, at han kunne sende en beroligende besked til sine holdkammerater i Inter.

B.T. har set den præcise ordlyd af teksten, som Christian Eriksen kort efter klokken 23.00 sendte på WhatsApp. Her skrev danskeren disse befriende ord:

»Jeg er o.k. Jeg håber at være tilbage snart.«

Det var kort inden pausen i EM-opgøret mod Finland, at Christian Eriksen kollapsede og efterfølgende modtog livreddende hjertemassage på banen, inden han blev kørt på Rigshospitalet.

Christian Eriksen hilser ud mod tribunen inden kampen mod Finland.
Christian Eriksen hilser ud mod tribunen inden kampen mod Finland. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

På banen i Parken måtte lægepersonalet bruge en hjertestarter på den danske stjerne, der havde fået hjertestop. Det afslørede landsholdslæge Morten Boesen på et pressemøde søndag.

Omkring halvanden time efter Eriksens kollaps blev kampen genoptaget, efter de danske spillere havde været i kontakt med deres holdkammerat, og beskeden lød, at han var ved bevidsthed og stabil.

Søndag eftermiddag har DBU givet en ny opdatering på situationen efter yderligere kontakt med Eriksen.

»Han er fortsat stabil, og efter omstændighederne har han det godt. Jeg har talt med Christian flere gange, og han har ligeledes talt med spillerne,« siger Morten Boesen og tilføjer:

»Eriksen vil fortsat være til observation på Rigshospitalet, men testene ser fine ud.«

DBU skriver ligeledes, at man er rørt over de mange tusinde hilsner, der er blevet sendt i danskerens retning fra hele verden:

»Vi takker for de mange rørende hilsener til Christian Eriksen fra fans, spillere og også fra Kongehuset, internationale forbund, klubber med flere. Vi opfordrer til, at hilsener bliver sendt til DBU, hvor vi vil samle og overbringe til Christian og hans familie.«

Danmark tabte kampen til Finland med 0-1.

Andre læser også