»Vi var allesammen ved at miste en ven og en holdkammerat. Det er ikke noget, man går på banen og tænker over, det er en glæde at være på fodboldbanen.«

Sådan sagde Martin Braithwaite til TV 2 News mandag, to dage efter Danmarks mareridtsstart ved EM.

Få minutter inden pausen i lørdagens kamp mod Finland kollapsede Christian Eriksen midt på banen. Efter minutter, der føltes som timer, blev Inter-stjernen båret af banen efter at have fået hjertemassage, mens resten af holdet slog en ring om den 29-årige fynbo.

Mens Christian Eriksen lå i græsset og kæmpede for sit liv, foldede Martin Braithwaite hænderne sammen og bad en bøn. Og Martin Braithwaite var tydelig berørt, da han talte til tv-kanalen med røde og våde øjne.

Martin Braithwaite bad, da Eriksen lå i græsset og kæmpede for sit liv.
Martin Braithwaite bad, da Eriksen lå i græsset og kæmpede for sit liv. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Jeg prøver at gøre det eneste, jeg kan, for at hjælpe ham i det moment,« sagde Braithwaite, der derefter brød sammen.

Hele Parken og Fodbolddanmark var målløs og i chok, da Eriksen væltede omkuld. Selv husker Barcelona-spilleren ikke meget af, hvad der blev sagt, og han er også usikker på, hvad han sagde til sig selv under sin bøn.

»Jeg kan ikke huske, hvad jeg helt præcist sagde, men noget med, at jeg ville se Christian igen, som vi kender ham.«

På banen husker han dog, at han havde svært ved at forstå, at Christian Eriksen rent faktisk var okay, da han kom til bevidsthed igen.

»Der var en masse spørgsmål, man forstod det ikke helt. Det var en meget svær og underlig situation,« fortæller Braithwaite.

»Jeg hørte ikke, om Christian sagde noget på banen. Jeg kunne se, at han var ved bevidsthed, snakkede og bevægede sig.«

Efter kampen har spillerne modtaget krisehjælp, og søndag gjaldt det om at komme sig.

For Braithwaite har en del af processen været at være i kontakt med sin familie via videoopkald på FaceTime og set, at Christian Eriksen har fået det bedre.

Mandag skal holdet tilbage til træningen, og det er faktisk noget, Barcelona-spilleren har set frem til. Det sagde han til DR.

»Jeg kan kun snakke for mig selv. Man kan slå hjernen lidt fra, så jeg ser frem til at komme ud at træne. Når man sidder alene, så er der en masse tanker, der er en masse billeder, der går gennem hovedet på en, som man helst vil undgå.«

Mandag var der ikke yderligere nyt om Eriksens tilstand, som fortsat er på Rigshospitalet, er stabil og har det godt efter omstændighederne.