»Jeg var stærkt påvirket af det i går. Havde der været krisehjælp til os forældre, havde jeg taget imod,« forklarer Bente Schmeichel.

Lørdag aften sad hun som mor til landsholdsmålmand Kasper Schmeichel klar til EM-fest i Parken, da Danmarks åbningskamp mod Finlands pludselig udviklede sig til et sandt mareridt.

Danmark pressede på for at komme foran, men havde efter cirka 40 minutters spilletid endnu ikke fået scoret, da landsholdets største stjerne, Christian Eriksen, kollapsede på banen og måtte modtage hjertemassage og livreddende stød med en hjertestarter.

»Der gik jo chokbølger igennem hele stadion. Jeg sad i et område med andre forældre og søskende, og vi tog os alle til hovedet,« genkalder Bente Schmeichel den uhyggelige episode, hvor Christian Eriksen kæmpede for livet, og man længe ikke vidste, om han ville overleve eller ej.

Kasper Schmeichel.
Kasper Schmeichel. Foto: HANNAH MCKAY
Vis mere

»Det føltes som en evighed, før der kom den gode nyhed, at han trak vejret. Vi sad jo allesammen og tænkte det samme: At det kunne have været vores barn,« fortæller Bente Schmeichel.

En af de spillere, der gik forrest i de chokerende minutter, var hendes søn, Kasper Schmeichel, der sammen med landsholdsanfører Simon Kjær blandt andet fik slået ring om Christian Eriksen og lagde armen om Christian Eriksens kæreste, Sabrina Kvist Jensen.

En reaktion, der selvfølgelig i dag gør Bente Schmeichel stolt.

»Jeg kunne ikke forestille mig noget andet med den empati, han udviser i hverdagen over for sine nærmeste. At han har et mentalt overskud til at tænke på alle andre i sådan en situation, det er jo fantastisk.«

Kasper Schmeichel og Bente Schmeichel.
Kasper Schmeichel og Bente Schmeichel. Foto: Privatfoto
Vis mere

Da spillerne kom ud til anden halvleg, fik hun øjenkontakt med Kasper Schmeichel, der som altid vinkede op til sin familie. Bente Schmeichel tør næsten ikke tænke på, hvordan det har været for hendes søn at skulle ud på banen og fortsætte kampen.

»Det var surrealistisk at se dem komme på banen igen. Vi var jo i chok, så hvordan har det ikke været for dem? Det var umenneskelige vilkår at spille under, og det skulle aldrig have været sket,« fortæller Bente Schmeichel, der var bekymret for, om der nu også blev taget hånd om hendes søn.

»Han var så omsorgsfuld over for alle andre. Min bekymring gik på, om der var nogen, der tog sig af ham. Der er jo ingen tvivl om, at han også har været enormt chokeret.«

Efter kampen valgte Bente Schmeichel i første omgang ikke at tage kontakt til sin søn, da hun tænkte, at han ikke havde brug for også at tage stilling til hendes bekymringer.

Kasper og Bente Schmeichel.
Kasper og Bente Schmeichel. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Til hendes store lettelse fik spillerne hurtigt krisehjælp, og da hun søndag endelig talte med sin søn, virkede han fattet, fortæller Bente Schmeichel.

»Han har jo været uheldig at være i sådan en krisesituation før, da helikopteren faldt ned i Leicester, og han var den første på stedet,« siger Bente Schmeichel med henvisning til tragedien i 2018, da Leicester-ejer Vichai Srivaddhanaprabha omkom i en helikopterulykke uden for klubbens hjemmebane efter en Premier League-kamp.

»Jeg fornemmer, at Kasper brugte nogle af de værktøjer, han fik, da han fik krisehjælp dengang. Jeg ved også, at det har hjulpet ham at se Christian Eriksen på FaceTime og se, at han lignede sig selv. At vide, at de ikke har mistet ham. Han ser det positive i, at han overlevede, og at når det nu skulle ske, at det så skete et sted, hvor der var så god hjælp at hente,« fortæller Bente Schmeichel.

Ovenpå forskrækkelsen venter nu den næste EM-kamp mod Belgien på torsdag.

Kasper Schmeichel og Simon Kjær i de dramatiske minutter.
Kasper Schmeichel og Simon Kjær i de dramatiske minutter. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Bente Schmeichel er ulykkelig over ikke at have billet til kampen. For alle parter gælder det nemlig om at komme op på hesten igen, fortæller hun:

»Jeg håber på et mirakel, at jeg kan komme ind. Jeg SKAL bare være der. Jeg er overbevist om, at de kan mobilisere det, der skal til. Jeg tror, det er det bedste at komme på banen igen. Det er godt, at det ikke skete i den sidste gruppekamp og havde været afgørende for, om de gik videre, for så var der gået lang tid, før de fik mulighed for at ryste det er sig.«

Bente Schmeichel tilføjer:

»Mine tanker går selvfølgelig til Christian Eriksen, hans familie. Alt det, de har været igennem og skal igennem nu. Det er simpelthen umenneskeligt.«