26 danske drenge skal smide kul på EM-euforien i den kommende uger.

De kommer fra overalt i Danmark, og de skal nedkæmpe Finland, Belgien og Rusland for at tage skridtet videre fra gruppen.

Og mens vi alle kender til de danske fodbolddrenges kvaliteter på banen, findes der også masser af gode 'fun facts' om landsholdet.

Her kan du få svaret på, hvem der har spillet med sin kendte fætter, hvem der stjal en kasse sodavand som knægt og meget, meget mere.


34 år. Leicester. 65 landskampe/0 mål
Kasper Schmeichel debuterede først på landsholdet som 25-årig, men allerede i en alder af 17 mødte han sin kone, Stine Schmeichel. Det skete i en 7-Eleven på Nørreport Station, samme dag som Stine var blevet student. Kærligheden slog gnister med det samme, og de har været sammen lige siden.


32 år. FC Midtjylland. 1 landskamp/0 mål
Reservekeeperen hoppede ret tidligt med på den veganske bølge blandt elitesportsfolk, da han droppede kødet og ændrede kosten markant. Der er delte meninger, hvorvidt det reelt gør en forskel for kroppen. Men Lössl er under alle omstændigheder gået all in de seneste år i et forsøg på at få karrieren til at vare længere.


28 år. Schalke. 8 landskampe/0 mål
Frederik Rønnows søster, kulturjournalisten Maria Månson, var i syv år vært for det populære filmprogram ‘Filmselskabet’, der blev lukket i 2019 grundet DRs store sparerunde. Månson nåede dog at få FCK-spilleren Viktor Fischer i studiet, der fortalte om sin store passion for instruktøren Wes Anderson.


25 år. Fulham. 5 landskampe/0 mål
Blev i sin ungdomstid i FCM sammen med en holdkammerat taget i at stjæle to kasser sodavand fra køkkenet på deres efterskole. Straffen var, at han skulle læse den nuværende FCM-formand Rasmus Ankersens bog 'Guldminerne' og skrive et referat af den.


28 år. Southampton. 22 landskampe/1 mål

Nærmest lige god med begge ben. Da han var barn, spillede han tit indendørs med skumbolde. Den eneste regel var, at hvis han sparkede tre gange med højre, så skulle han også sparke tre gange med venstre. Det kom fra hans fars klaverspil – faren var på konservatoriet som pianist, hvor det er vigtigt at kunne spille med begge hænder.


32 år.  AC Milan. 107 landskampe/3 mål
Landsholdsanføreren blev tidligt i sin karriere solgt fra FC Midtjylland til Palermo, men han kunne være endt i selveste Real Madrid. Unge Kjær var til prøvetræning i storklubben, men midtjyderne afviste Real Madrids efterfølgende bud.


24 år. Atalanta. 10 landskampe/2 mål
Kylling i en risotto. I Italien?! I støvlelandet er den slags no-go, men alligevel er dette en af Atalanta-danskerens hofretter i hjemmet i Bergamo, hvor han bor til daglig. Italienerne må trøste sig med, at det tilsyneladende er Mæhles vinderformel. Siden han skiftede til Italien i januar, har han spillet 25 kampe for Serie A-klubben.


25 år. Chelsea. 41 landskampe/1 mål
Andreas Christensens far, Sten Christensen, var i ti år målmandstræner for sin søn, men i 2018 mistede han det job, da Brøndby ikke længere ville have, at han samtidig var agent for sin søn.


31 år. FC København. 35 landskampe/2 mål
Små 13 år. Så lang tid er der gået, siden 31-årige Mathias ‘Zanka’ Jørgensen fik sin debut på A-landsholdet. Dermed er han den i EM-truppen, der tidligst fik landsholdsdebut. Her tabte Danmark 0-1 til Wales i Brøndby. Holdkammeraterne dengang talte blandt andet Dennis Rommedahl, Per Krøldrup og Thomas Sørensen.


30 år. Udinese. 36 landskampe/2 mål
Hvis vi spiller med Jens Stryger Larsen, kan vi ikke tabe! Det siger statistikken i hvert fald. Den versatile back har spillet 36 A-landskampe, og her har han gået sejrrigt fra banen 21 gange, mens 15 kampe er endt uafgjort. Under Hjulmands ledelse er det blevet til syv kampe – og seks sejre.


29 år. FC København. 20 landskampe/1 mål
Lionel Messi har Boilesen hængende i sit hjem. I 2013, da Barcelona og Ajax mødtes i Champions League-gruppespillet, byttede ‘Boile’ og Messi trøjer efter kampen, og nu hænger den tidligere Ajax-spillers trøje i privaten hos Messi som et evigt minde om dengang, den argentinske troldmand mødte den unge mand fra Ballerup.


25 år. Hoffenheim. 10 landskampe/5 mål
Da Robert Skov var barn, samlede han på fodbolde. Men dengang kunne han sagtens være endt som professionnel i en anden sportsgren. Han spillede også badminton på højt niveau, var den første i familien til at slå en hole-in-one på golfbanen, og hans storebror, Frederik, er tidligere elitehåndboldspiller med fortid i Bjerringbro-Silkeborg og HC Midtjylland.


29 år. Dortmund. 54 landskampe/5 mål
Thomas Delaney kan åbenbart et eller andet med at vinde hjerter på tværs af fraktioner og lande. Han er ikke kun elsket af fansene i hans tyske klub Dortmund, i barndomsklubben FC København og af Brøndby-legenden Henrik Jensens datter, hustruen Michelle Jensen. Også i det midtjyske stutteri Følle Strandgaard er man åbenbart så glad for Delaney, at man har opkaldt en pony efter midtbanespilleren.


30 år. Barcelona. 50 landskampe/9 mål
Han føler ikke behov for at skilte med det, men Braithwaite er en meget religiøs mand – præget af sin fars katolske tro. »Jeg er kristen, og jeg læser Bibelen og mange ting. I meget af det er der skjulte beskeder, der fortæller os, hvordan vi kan modtage alle de fantastiske ting i livet, for i princippet er alt i verden vores. Men vi skal turde tiltrække det,« forklarede han i et interview med B.T.


29 år. Inter. 108 landskampe/36 mål
Han har boet i Amsterdam, London og Milano, men fremtiden ligger altså med kæresten Sabrina og børnene i Odense, hvor han har købt en stor villa til 14,5 millioner kroner i 2019.


27 år. Brentford. 4 landskampe/0 mål
Christian Nørgaards bror har et talent inden for sang og guitarspil. Og tilbage i 2015 stillede Johannes Nørgaard op i ‘X Factor’, hvor han gik videre fra den indledende audition – dog klarede han ikke cuttet til liveshows.


32 år. Valencia. 30 landskampe/0 mål
Danmark har haft brødrene Laudrup, men også Wass har spillet sammen med et familiemedlem på både U21-landsholdet og i franske Evian. Den noget skandaleombruste Nicki Bille er nemlig Wass' fætter.


25 år. Tottenham. 41 landskampe/4 mål
Pierre-Emile Højbjerg har både spillet ungdomsfodbold i FC København og Brøndby, inden mægtige Bayern München spottede ham på Vestegnen. Før drømmeskiftet havde han forladt FCK til fordel for de blå-gule i protest over, at han blev brugt som angriber. Alligevel scorede han to mål og assisterede en enkelt gang i den kamp, hvor Bayern forelskede sig i Højbjerg. Det var i en 5-2-sejr. Over FC København.


25 år. Brentford. 6 landskampe/1 mål
Den teknisk stærke midtbanemand er tidligere i karrieren blevet kaldt ‘den danske Pirlo’. Sammenligningen kom ikke fra hvem som helst. Det var landstræner Kasper Hjulmand, der drog parallelen, da han og Mathias Jensen begge var i FC Nordsjælland. Mathias Jensen, der selv er Barcelona-fan, har dog en anden midtbanekreatør som idol: Andreas Iniesta. “Hans teknik, ro og forståelse for spillet er simpelthen sublim, og af den grund er han verdens bedste midtbanespiller.”


31 år. Malmö. 4 landskampe/0 mål
Anders ‘AC’ Christiansen kan ende med at forlade den danske trup under EM. Hans kæreste, Mie, er nemlig højgravid og har termin i juni, hvor parret venter en lille datter. Malmö-danskeren og hans kæreste har i forvejen en lille søn, og han har allerede aftalt en plan for, hvad der skal ske, hvis kæresten går i fødsel under EM. En plan, han dog ikke vil dele med offentligheden.


21 år. Bologna. 6 landskampe/3 mål
Skov Olsen er overtroisk, og han beder til Gud inden hver eneste kamp, han spiller. »Ikke fordi jeg er superreligiøs og går i kirke og sådan – nej, jeg vil bare gerne have, at der er nogen højere oppe, som giver mig good luck,« har han fortalt til Dossier.


23 år. Nice. 26 landskampe/7 mål
Kasper Dolbergs fætter Jens Dolberg spiller håndbold i landets bedste række for Mors-Thy. Harpiks-talentet er faktisk så stort, at den tyske storklub Flensburg-Handewitt for et par år siden forhørte sig på den daværende ungdomslandsholdsspiller.


20 år. Sampdoria. 3 landskampe/2 mål
Mikkel Damsgaard er den første fra årgang 0 på det danske landshold. I november sidste år fik Sampdoria-wingen debut på A-landsholdet i en kamp mod Sverige, og dermed blev han den første fra dette årtusinde til at få spilletid i den flotteste af alle de rød-hvide landsholdstrøjer.


22 år. FC København. 7 landskampe/3 mål
Daniel Agger, Michael Krohn-Dehli, Kim Christensen, Danny Olsen, Kasper Lorentzen og nu Jonas Wind. Fælles for dem alle er, at de har fået mindst en landskamp og samtidig har spillet ungdomsfodbold i den lille Hvidovre-klub Rosenhøj.


26 år. Leipzig. 54 landskampe/8 mål
Flere af landsholdsspillerne er gode, private venner, men få går så langt tilbage som Yussuf Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg. Allerede som otte-ni-årige spillede de sammen for første gang i Boldklubben Skjold.


28 år. Parma. 28 landskampe/6 mål
På landsholdet er han en elsket figur, men hos stenrige Vincent Tan er historien en anden. Den malaysiske rigmand var rasende over sin Cardiff-manager Malky Mackays indkøb af danskeren i 2013: »Vi skulle bruge en førsteangriber, og vi købte en 20-årig og betalte ham 400.000 kr om ugen,« sagde Tan til Wales Online.


Tidligere træner for Lyngby, FC Nordsjælland og Mainz. Landstræner siden 2020
Inden Kasper Hjulmand blev gift med sin kone, Vibeke, deltog parret i år 2000 i DR-underholdningsprogrammet 'Hjælp, skal vi giftes?'. Her skulle Hjulmand og hustru teste, om de nu også var de rette for hinanden. Det var de, viste det sig, og parret blev belønnet med en krydstogtrejse.