Følelser, kærlighed og medmenneskelighed.

Det er nogle af de ord, som du kan sætte på torsdagens EM-kamp mellem Danmark og Belgien, hvor Christian Eriksen blev hyldet med klapsalver fra hele Parken i det tiende spilleminut.

Desværre endte det med en 2-1-sejr til Belgien, men Kasper Hjulmand roste alligevel sit landshold til skyerne efterfølgende.

»For få dage siden kæmpede en af deres bedste venner for livet herinde. Det er en pragtpræstation at gennemføre kampen. Det er fantastisk. Vi omsatte følelser og fansenes opbakning til præstationer nede i benene,« siger landstræneren og fortsætter:

Foto: Hannah McKay / POOL
Vis mere

»Du kan ikke finde mange steder, hvor det her kan lade sig gøre. Spillerne tør godt fortælle, hvordan de har det. Nogen vil mene, det bare kan pakkes væk, men de er i nuet. De havde fokus på kampen med Christian i hovedet og hjertet, og det var fantastisk.«

Kasper Hjulmand satte ligeledes lidt ord på, hvordan har været at være en af hovedpersonerne på blandt andet pressemøderne de seneste dage.

»Det har været intenst at være mig med en masse følelser. Men jeg kan også godt lide at arbejde med fodbold, så jeg går mellem virkelighed og følelser.«

»At komme ind til sådan en opbakning her, hjælper selvfølgelig på det. Det kunne ikke have været gjort uden opbakningen fra hele landet, som vi har følt hele dagen. Det giver os moral og energi.«

Danmark fik ellers en drømmestart, da Yussuf Poulsen scorede til 1-0 efter bare to minutters fodbold. Desværre scorede Thorgan Hazard og Kevin De Bruyne for Belgien i anden halvleg.

Trods nul point er Danmark imidlertid slet ikke ude af EM endnu. Vi skal dog besejre Rusland på mandag for at gå videre til 1/8-finalerne.