Hun er ikke bare rejst til EM som landsholdsspiller. I år har Anne Cecilie la Cour også en ny titel med sig, da hun kan kalde sig ‘mor’.

Det blev hun for blot 14 måneder siden, og nu står hun i en mellemrunde i Nantes.

»Det har været en spændende rejse og det vildeste år i mit liv. Vi blev danske mestre i klubben, nu har jeg en datter på et år, og nu står jeg her. Det havde jeg måske ikke helt regnet med, så det er spændende,« siger en glad Anne Cecilie la Cour, der til dagligt spiller i København Håndbold.

Det var i maj sidste år, at den i dag 24-årige landsholdsspiller meddelte, at hun var gravid med datteren Ellinor. Blot ti uger efter fødslen, gjorde hun comeback, men hun tog langt fra for givet, at hun ville være blandt de navne, Klavs Bruun Jørgensen sendte ombord på flyet til Frankrig den 27. november.

Anne Cecilie la Cour (tv.) og resten af landsholdet til træning.
Anne Cecilie la Cour (tv.) og resten af landsholdet til træning. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Der er rigtig mange dygtige spillere på højre back. Det er ikke noget, man lige går rundt og regner med. Så er man bare positivt overrasket, når det sker,« smiler Anne Cecilie la Cour.

Hun er selvsagt glad for at være med, selvom det betyder, at hun skal være væk fra sin familie i et længere stykke tid.

»Det er mega hårdt. Jeg savner hende selvfølgelig rigtig meget. Det er en hård måned at skulle være væk så lang tid,« siger Anne Cecilie la Cour.

Det er første gang, hun er væk fra datteren i længere tid.

Anne Cecilie la Cour er lige nu med resten af holdet til EM i Frankrig, hvor det torsdag blev til et nederlag til værtsnationen.
Anne Cecilie la Cour er lige nu med resten af holdet til EM i Frankrig, hvor det torsdag blev til et nederlag til værtsnationen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Vi har været på Champions League-ture (med klubben, red.), men jeg har aldrig været væk en måned,« siger landsholdsspilleren.

Hun understreger dog, at datteren trives hjemme i Danmark.

»Hun har verdens bedste far og familie rundt om sig. Hun trives og er rigtig glad. Ellers tror jeg, det ville være sværere at være her,« siger Anne Cecilie la Cour.

Og gudskelov er det ikke fordi, hun helt skal undvære sin datter. For hun ser og taler med både hende og kæresten på Facetime.

Anne Cecilie la Cour spiller til dagligt i København Håndbold.
Anne Cecilie la Cour spiller til dagligt i København Håndbold. Foto: Henning Bagger
Vis mere


»Ja, masser af tid der,« siger Anne Cecilie la Cour med et smil. Hun har efter kampen mod Frankrig også fået besøg af sin lille familie for en kort stund, men det er helt bevidst, at de har valgt, at Elinor ikke skulle bruge de to første uger af december i Nantes.

»Kampene i Frankrig spilles sent, og det vil hverken for min kæreste eller datter være særligt spændende at opholde sig på et hotelværelse i fremmede omgivelser bare for at vente på, at jeg i kort tid kan besøge dem,« har Anne Cecilie la Cour tidligere fortalt i et interview med B.T.

Hun har nået meget det sidste år. Men lige nu er det dog ikke helt let at sætte ord på, hvor meget det betyder for hende.

»Det er svært, når man står i det. Der tror jeg ikke, man tænker så meget over det. Det kan være om nogle år, når jeg tænker tilbage, at det var et vildt og fedt år,« smiler Anne Cecilie la Cour.

Hvor længe hun skal være væk fra familien, bliver afgjort i næste uge. Her møder Danmark de sidste to modstandere - Rusland og Montenegro - i mellemrunden. Lykkes det for Danmark at spille sig i semifinalen, skal Anne Cecilie la Cour sammen med resten af landsholdet videre til Paris, hvor de sidste to kampe spilles den 14. og 16. December.

Det samme gælder, hvis Danmark slutter som nummer tre, da der også spilles en kamp om 5. og 6. Pladsen i den franske hovedstad. Ender Danmark under de tre øverste placeringer i mellemrundegruppen, er det slut ved årets EM i Frankrig for det danske landshold.