Superligaen, e-sport-firmaet DreamHack og medieselskabet Discovery Networks Danmark har tirsdag offentliggjort en ny stor satsning.

Fra næste sæson vil der nemlig også være en Superliga i det populære spil FIFA - med navnet 'eSuperligaen'. Det fortæller Divisionsforeningen og Discovery Networks Danmark på et pressemøde i København.

»Vi er enormt stolte over endelig at kunne løfte sløret for eSuperliga. Flere af superligaklubberne har været i gang med e-sport et stykke tid, mens det for andre er ret nyt. (...) Vi ser frem til at levere et e-sport-produkt af høj kvalitet, som kan matche det, der leveres på grønsværen,« fortæller direktør for Divisionsforeningen Claus Thomsen.

eSuperligaen kommer til at bestå af 16 klubber - 13 fra Superligaen og tre fra 1. division. I alt vil der blive spillet 120 opgør fordelt på 15 spilledage. Turneringen løber over syv uger, og det bliver med tv-dækning på Canal 9 og Dplay.

Hvert hold vil bestå af minimum to spillere og en træner. Heraf skal den ene spiller være på en professionel kontrakt i den pågældende klub, og  spillerne skal som minimum være fyldt 16 år, når turneringen starter.

E-sport er i rivende udvikling, og senest offentliggjorde den engelske Premier League også en e-sport-liga, hvor professionelle FIFA-spillere kan repræsentere et Premier League-hold og dyste om at blive ePremier League-mester. Og nu følger den danske Superliga altså trop.

Den tidligere verdensmester August 'Agge' Rosenmeier skal repræsentere FC København i den nye eSuperliga.
Den tidligere verdensmester August 'Agge' Rosenmeier skal repræsentere FC København i den nye eSuperliga. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Senest har organisationen North, der er ejet af FC København og Nordisk Film, valgt at gå ind i FIFA, hvor de i samme ombæring hentede den tidligere verdensmester  August 'Agge' Rosenmeier hjem til hovedstaden.

Han bliver dermed også en af de spillere, der fremover skal kæmpe om at blive superligamester i det populære fodboldspil. Du kan læse B.T.s interview med den danske FIFA-stjerne her.

Den nye satsning betyder altså, at du på Discoverys kanaler fremover vil kunne se FIFA-stjernerne kæmpe en indædt kamp for at kunne kalde sig dansk mester.

I Danmark er det særlig computerspillet Counter-Strike, der er populært, og hvor danske hold også blander sig i verdenstoppen med blandt andet Astralis, der senest vandt den store turnering FACEIT Major 2018 i London.

Præmiepuljen er på 365.000 kroner, og eSuperligaen skydes officielt i gang den 5. november.

Andre læser også