Lyt til artiklen

Hvis Donald Trump stadig var præsident, så havde han siddet forrest ved Elizabeths begravelse.

Det mener den 76-årige forretningsmand, tv-personlighed og tidligere præsident i hvert fald selv.

I stedet var USA mandag repræsenteret ved nuværende præsident Joe Biden og hans hustru, Jill Biden, som havde fået pladser 14 rækker nede i kirken.

'Hvis jeg var præsident, ville de ikke have sat mig der omme bagved – og vores land ville være meget anderledes fra hvad det er nu,' skriver Donald Trump ifølge flere medier på sit eget sociale medie Truth Social og tilføjer kækt:

'Det er det, der sker med USA efter to korte år. Ingen respekt! Det var dog en god mulighed for vores præsident for at lære nogle statsoverhoveder fra tredjeverdenslandene at kende.'

Joe og Jill Biden var placeret 14 rækker nede i Westminster Abbey under dronning Elizabeths begravelse.
Joe og Jill Biden var placeret 14 rækker nede i Westminster Abbey under dronning Elizabeths begravelse. Foto: POOL
Vis mere

Spørger man B.T.s royale korrespondent Jacob Heinel Jensen, så er der dog ikke noget odiøst i, at Joe Biden sad så langt tilbage i kirken.

I det britiske kongehus går man nemlig meget op i protokol og hierarki. Og selvom Joe Biden besidder verdens mest magtfulde embede, så blev han placeret i midten af rækken af statsledere for at signalere, at han ikke har haft så lang en regeringsperiode som andre af de deltagende statsoverhoveder.

Til gengæld fik vores egen dronning Margrethe Westminster Abbeys mest prominente plads. Sammen med kronprins Frederik sad hun tættest på alteret med kisten stående lige foran sig.

Det er ikke tilfældigt, at dronning Margrethe og kronprins Frederik blev placeret lige foran kisten, fortæller B.T.s royale korrespondent Jacob Heinel Jensen.
Det er ikke tilfældigt, at dronning Margrethe og kronprins Frederik blev placeret lige foran kisten, fortæller B.T.s royale korrespondent Jacob Heinel Jensen. Foto: POOL
Vis mere

Her kunne hun se direkte over på Storbritanniens nye regent, kong Charles.

»Dronning Margrethe har siddet på tronen i 50 år. Hun rangerer højt på listen over regenter i Europa. Men man kan jo ikke lade være med at tænke, om placeringen også handler om, at dronningerne havde et tæt forhold,« siger Jacob Heinel Jensen.

Læs mere om deres tætte forhold HER.