Lyt til artiklen

Det er ingen hemmelighed, at forholdet mellem det britiske kongehus og prins Harry og hertuginde Meghan Markle har været anstrengt i en længere periode.

Men dronning Elizabeths dødsfald lader til at have samlet dem. Helt bogstavelig talt.

Prins William og prins Harry gik således – sammen med deres respektive koner – side om side ud til de mange sørgende briter foran Windsor Slot.

Her gav de hånd til borgere, vinkede og modtog blomster. Det er første gang siden Commonwealth Day 9. maj 2020, at de to par ses offentligt sammen.

Prinserne og deres hustruer kiggede på de mange hilsner til afdøde dronning Elizabeth.
Prinserne og deres hustruer kiggede på de mange hilsner til afdøde dronning Elizabeth. Foto: ANDREW COULDRIDGE
Vis mere


»Dødsfald samler jo familier, og det er det, vi ser med William og Harry lige nu. Endda også med Kate og Meghan, og det er opsigtsvækkende at se dem sammen,« siger B.T.s royale korrespondent, Jacob Heinel Jensen.

»Når man ser billederne af de to par, kan man nærmest et øjeblik glemme alt, hvad der er sket.«

Og selvom det uden tvivl er andre tanker, der fylder i prinsernes hoveder lige nu, kan den samlende begivenhed også være en mulighed for, at de får sat sig ned og taget en god snak.

»Man kan jo håbe, at brødrene – og deres hustruer – også bruger tiden sammen til at klinke nogle af skårene. Nogle gange ser man tingene i et større perspektiv, når der sker noget skelsættende. Men der kommer også en hverdag igen, og jeg tror ikke, det ændrer meget,« siger Jacob Heinel Jensen.

Jacob Heinel Jensen, B.T.s royale korrespondent, er lige nu i London for at dække den historiske begivenhed.
Jacob Heinel Jensen, B.T.s royale korrespondent, er lige nu i London for at dække den historiske begivenhed. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

En potentiel bombe under det britiske kongehus, som nu har fået sit et nyt overhoved i form af prinsernes far, kong Charles, er prins Harry kommende bog, hvor det flere gange er antydet, at han bestemt ikke lægger låg på sine kritiske holdninger til monarkiet og sin egen familie.

Jacob Heinel Jensen kan dog godt tvivl på, om den bog bliver til noget nu.

»Jeg er spændt på at se, om prins Harrys bogudgivelse senere på året bliver til noget. Han skal i hvert fald passe på med at kritisere kongehuset lige nu. Det vil være helt katastrofalt for hans popularitet lige nu, hvor briterne samler sig om kongehuset.«