Lyt til artiklen

26,2 millioner.

Så mange så med, da dronning Elizabeth mandag blev begravet. Alene i Storbritannien, vel at mærke.

Det skriver Sky News, der henviser til Broadcasters' Audience Research Board, som har tjekket seertallene på tværs af de britiske kanaler.

I dagene før begravelsen var der mulighed for, at man kunne komme forbi Westminster Hall og se dronningens kiste. Det gjorde mindst 250.000 personer, der brugte timevis i den kilometerlange kø.

Besøgstallet afslørede den britiske kulturminister Michelle Donelan morgenen efter, at landets længst regerende monark blev begravet på Windsor Castle – og understregede, at det var et estimat.

Londons ambulanceservice fortalte desuden til The Guardian, at de har behandlet 710 personer fra køen, hvoraf 81 af dem måtte en tur forbi hospitalet.

Til dronningen begravelse var hundredvis af præsidenter og regeringschefer fra hele verden inviteret med, herunder vores egen dronning Margrethe og kronprins Frederik.

Da dronning Elizabeth i 1953 blev kronet var det første gang nogensinde, at en sådan ceremoni blev tv-transmitteret. Dengang så mere end 27 millioner med i Storbritannien.