Lyt til artiklen

Menneskemængden på The Mall i London er nu så voldsom, at politiet har måttet lukke for adgangen til at se med, når dronning Elizabeths kiste køres forbi.

Det har resulteret i vrede udråb fra de mange mennesker, der har stået i kø i hele og halve timer.

»Køen er lang, og folk har ventet i 30-60 minutter for at komme ind. Folk er frustrerede og råber: 'Buh',« siger TV 2s reporter på stedet, Mette Stender Pedersen.

Onsdag eftermiddag forlader dronning Elizabeths kiste Buckingham Palace for at blive kørt til Westminster Hall. Her vil den afdøde monark ligge på såkaldt castrum doloris, hvilket betyder, at briterne kan komme forbi og sige et sidste farvel til deres monark.

Titusindvis af mennesker er mødt op for at se med, når dronning Elizabeth sendes ud på sin sidste rejse.
Titusindvis af mennesker er mødt op for at se med, når dronning Elizabeth sendes ud på sin sidste rejse. Foto: SEBASTIEN BOZON
Vis mere

Fra onsdag til mandag vil man 24 timer i døgnet kunne komme og se dronning Elizabeths lukkede kiste.

Alligevel er titusindvis af briter mødt op allerede onsdag for at se kisten blive fragtet via The Mall fra Buckingham Palace til Westminster Hall.

Men få timer inden rustvognen kommer forbi, har politiet i London måttet spærre området af, fordi man frygter, at folk bliver mast, hvis der kommer flere.

I stedet anbefaler politiet folk at gå til Hyde Park, hvor der dog også ventes at være tætpakket med folk. Her vil processionen blive vist på storskærm, skriver TV 2.

Dronning Elizabeth vil mandag blive begravet fra Westminster Abbey klokken 12.