Lyt til artiklen

Der er blevet byttet godt og grundigt rundt på titlerne i den britiske kongefamilie efter dronning Elizabeths død.

Men det er ikke kun prins Charles og prins William, der har fået nye titler. Nogle af de ansatte hører også under bestemte kongelige, og det er blandt andet gået ud over prins Williams ven.

Prinsens ven, David Rocksavage, der er Marquess af Cholmondeley, og dermed en adelsmand, der befinder sig mellem en jarl og en hertug, har mistet en vigtig stilling.

David Rocksavage, der også er filmmager og gift med den tidligere model, Rose Hanbury, har gennem flere år været Lord Great Chamberlain, som er den ene af seks vigtige statsofficerer.

William og Kate er tætte venner med David Rocksavage og hans hustru.
William og Kate er tætte venner med David Rocksavage og hans hustru. Foto: DANIEL LEAL
Vis mere

Stillingen er meget prestigefyldt, da Lord Great Chamberlain er ansvarlig for Palace of Westminster. Blandt andet går han baglæns foran monarken ved åbningen af parlamentet, skriver Daily Mail.

Lord Great Chamberlain har også en vigtig rolle ved royale kroninger, da han har ret til at påklæde monarken forud for kroningen.

Ved formelle lejligheder bærer Lord Great Chamberlain en mørkerød uniform og en guldnøgle.

Men det bliver ikke prins Williams gode ven, der vil få en vigtig funktion, når prins Charles skal krones, hvilket ifølge britiske medier formentlig først vil ske i 2023.

William og Kate er tætte venner med David Rocksavage og hans hustru.
William og Kate er tætte venner med David Rocksavage og hans hustru. Foto: DANIEL LEAL
Vis mere

Med skift af monark, skiftes Lord Great Charmberlain også ud, og stillingen skal fremover varetages af en anden adelige familie, hvor æren er tilfaldet den 73-årige Lord Rupert Carrington.

Han udførte sine første officielle pligter mandag, da han tog imod kong Charles og dronningegemalinde Camilla, da Charles skulle holde tale for parlamentet.

David Rocksavage bor med sin kone, Rose Hanbury, i Houghton Hall, som et kæmpe gods i Norfolk i det østlige England.

Godset ligger nær Anmer Hall, som er prins William og prinsesse Kates landsted. Parrene er meget tætte venner.

Rocksavage-parret blev gift i 2009 og har to tvillingedrenge samt en yngre datter.