Lyt til artiklen

Efter en omkring halvanden times lang flytur, hvor dronning Elizabeths kiste blev fragtet med et militærfly fra skotske Edinburgh til en militærlufthavn uden for London, er den britiske dronning nu tilbage i den britiske hovedstad.

Hendes datter, prinsesse Anne, var med på flyturen, og i London tager hendes søn, Kong Charles, sammen med flere andre familiemedlemmer imod kisten.

Det var klokken 16 lokal tid, at dronning Elizabeths kiste blev hentet i St. Giles Katedral i skotske Edinburgh, hvor den siden mandag har stået Castrum Doloris, så skotterne kunne sige et sidste farvel til deres dronning.

Omkring klokken 20 dansk tid kom de første meldinger  – fra blandt andre The Sun – om, at flyet med kisten –  et RAF C17 fly – var landet, og efterfølgende er kisten sat i en rustvogn og bliver kørt med kortege til London.

Tronning Elizabeths kiste ankom tirsdag aften til Buckingham Palace.
Tronning Elizabeths kiste ankom tirsdag aften til Buckingham Palace. Foto: ANDREW BOYERS
Vis mere

Mens kisten i Skotland var svøbt i det skotske royale flag - Royal Standard Skotland - er den efter flyturen blevet svøbt i det engelske Royal Standard flag, som foruden England også bruges i Nordirland, Wales og de oversøiske dele af det britiske imperium.

Kong Charles III og dronningegemalinde Camilla tog et tidligere fly hjem fra irske Belfast, hvor de var ude at møde befolkningen, for at komme hjem til London før kisten med den afdøde monark.

De vil stå klar sammen med prins William, prinsesse Kate, prins Harry og hertuginde Meghan, når kisten ankommer til Buckingham Palace, som var dronningens hjem i London.

Her bliver dronning Elizabeths kiste båret ud af militærflyet.
Her bliver dronning Elizabeths kiste båret ud af militærflyet. Foto: BEN STANSALL
Vis mere

Prins Andrew og begge hans døtre og svigersønner, samt prinsesse Anne, hendes mand Sir Tim Laurence samt begge hendes børn ligesom prins Edward og hans hustru grevinde Sophie vil også vil være til stede ved den private sammenkomst.

Derudover vil tre officerer og 96 soldater fra kongens garde stå klar til at tage imod kisten.

Dronning Elizabeth døde torsdag aften. Hun blev 96 år gammel.

Prinsesse Anne med sin mand efter flyturen.
Prinsesse Anne med sin mand efter flyturen. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH
Vis mere

Masser mennesker var mødt op på vejen for at se kisten på vej mod Buckingham Palace.
Masser mennesker var mødt op på vejen for at se kisten på vej mod Buckingham Palace. Foto: Tim Ireland
Vis mere