Lyt til artiklen

Allerede inden begravelsen fik kongehusets bier at vide, at deres dronning var død.

Men også dronning Elizabeths corgier, Muick og Sandy, samt hesten Emma tog del i landesorgen og spillede sågar hver sin rolle, da den britiske monark blev begravet mandag eftermiddag.

Da den 96-årige dronning sov stille ind 8. september, var det den kongelige biavlers opgave at gå rundt til samtlige bier på både Buckingham Palace og Clarence House og fortælle om dødsfaldet, sige en lille bøn og binde et sort sørgebind om bistadet.

»Man banker på hos hvert bistade og siger: 'Fruen er død, men I må ikke tage af sted. Jeres herre vil blive en god herre for jer',« siger kongelig biavler gennem 15 år John Chapple til Daily Mail.

Det lille ritual skulle stamme fra gammel overtro, der siger, at bierne vil dø eller holde op med at producere honning, hvis de ikke informeres om et tronskifte.

Men bierne var bestemt ikke de eneste af dronning Elizabeths dyr, som tog del i landesorgen.

I løbet af sit lange liv har dronning Elizabeth haft mere end 30 hunde af racen corgi. De to sidste hed Muick og Sandy. Og mandag eftermiddag blev de fotograferet ude foran slottet i Windsor og ventede på, at rustvognen med deres tidligere ejer skulle trille forbi.

Her blev de passet af to medarbejdere ved hoffet, men fik også besøg af prins Andrew, som gav dem et par klap på hovedet inden eftermiddagens afsluttende begravelsesceremoni i St George's Chapel i Windsor.

Prins Andrew hilser på Muick og Sandy inden dronning Elizabeths begravelse mandag.
Prins Andrew hilser på Muick og Sandy inden dronning Elizabeths begravelse mandag. Foto: POOL
Vis mere

Netop dronning Elizabeths søn prins Andrew kommer til at spille en stor rolle i Muick og Sandys liv.

Det er nemlig ham, der har arvet hundene.

Til gengæld er der ingen forlydender om, hvem der overtager dronning Elizabeths mere end 100 heste.

Den 26-årige fell pony Emma stod i vejkanten, dadronning Elizabeth blev kørt fra London til Windsor.
Den 26-årige fell pony Emma stod i vejkanten, dadronning Elizabeth blev kørt fra London til Windsor. Foto: AARON CHOWN
Vis mere

At heste var en kæmpe passion for dronning Elizabeth, hvis hjerte især bankede for racen fell pony, stod også klart under hendes begravelse mandag.

Mens rustvognen kørte fra Westminster Abbey i London til St George's Chapel i Windsor, stod hendes seneste kærlighed, den 25-årige fell pony Emma, nemlig i vejkanten og var med til at sende sin ejer af sted på hendes sidste rejse.