Rebecca Ostenfeld og Hjalti Vesteinsson mødte hinanden i nogle - lad os sige - anderledes omgivelser, omgivet af lemmer, kønsorganer og blod. Men det gjorde intet. De to er i dag gift og har tre børn.

»Jeg kastede lammetestikler efter hende for sjov. For at få hendes opmærksomhed. Det var min måde at komme i snak med hende på. Jeg drillede hende meget.«

Sådan siger 47-årige islandske Hjalti om måden, han aller første gang kom i kontakt med sit livs kærlighed, sin nuværende kone, danske Rebecca på 38 år.

Det skete i 2001, hvor Rebecca var taget et år til Island for at arbejde. Rebecca og Hjalti arbejdede på det samme slagteri i Island, og mødte hinanden ved slagtebåndet.

»Jeg synes, det er den mest sjove og søde måde, vi mødte hinanden på. Vi lavede mange åndssvage ting på det slagteri,« siger Rebecca.

Hjalti og Rebecca på Island
Hjalti og Rebecca på Island Foto: Privatfoto
Vis mere

Men selvom de to drillede hinanden meget og talte mere og mere sammen på slagteriet, så lå det ikke i Rebeccas kort, at Hjalti skulle være hendes fremtidige mand og far til hendes børn, selvom hun måske ønskede det.

Rebecca var nemlig blevet fortalt, at Hjalti havde en kæreste. Og det var møgirriterende, tænkte hun. Men en afslutningsfest på arbejdet ændrede alt.

»Jeg sad ved samme bord som hende, jeg troede, var Hjaltis kæreste. Jeg fortalte hende, at hun havde en virkelig sød kæreste. Men så kiggede hun meget underligt på mig,« siger Rebecca.

Her står Rebecca på sit arbejde på slagteriet i 2001, der hvor hun mødte Hjalti. I hånden har hun den første buket blomster, han gav hende.
Her står Rebecca på sit arbejde på slagteriet i 2001, der hvor hun mødte Hjalti. I hånden har hun den første buket blomster, han gav hende. Foto: Privatfoto
Vis mere

I virkeligheden var den kæreste, som Rebecca troede var Hjaltis, slet ikke en kæreste. Det var hans halvsøster. Og med et trylleslag blev Rebecca helt blød i knæene. Den fyr, der havde kastet lammetestikler efter hende, var nu pludselig blevet endnu sødere.

»Jeg var helt slået ud, da jeg fik det at vide. Vi var til festen, så jeg gik op til ham i baren. Vi endte med at kysse. Det var en helt vild følelse, det var som det mest naturlige. Jeg husker alt omkring det kys. Når jeg taler om det nu, kan jeg mærke det helt ind i hjertet,« siger Rebecca.

Og Hjalti har det nøjagtig på samme måde.

»Jeg kom aldrig ned på gulvet igen efter det kys i baren. Jeg var virkelig flyvende,« siger han.

Efter festen var de to kærester. Det har de været lige indtil i dag. Et halvt år efter det første kys flyttede Rebecca fra Danmark og til Island. De to er sidenhen flyttet ind på en idyllisk, islandsk gård og har fået tre børn. I 2009 låste de kærlighedskæderne om hinanden, da de blev gift.

Hjalti og Rebecca blev gift i 2009
Hjalti og Rebecca blev gift i 2009 Foto: Privatfoto
Vis mere

Og selvom det er 16 år siden, at de to mødtes meget uformelt i slagter-uniformer og med hårnet, så elsker de stadig hinanden lige så højt.

»Når jeg ser på ham, så tænker jeg, at han simpelthen er den dejligste, der findes. Jeg er så stolt at den mand, han er. Han er helt igennem fantastisk,« siger Rebecca.

Og Hjalti husker tilbage på første gang, de mødtes. Han kan genkende de samme ting i Rebecca i dag, som dem han forelskede sig i.

»Det første, jeg tænkte, da jeg så hende, var, at hun var en smuk, sød pige. Jeg elskede hendes humor. Vi smilte meget til hinanden. De ord passer stadig på min kone i dag. Jeg elsker hende rigtig højt. Hun er det vigtigste i mit liv sammen med børnene,« siger han.

Her er hele familien samlet. To stolte forældre og tre børn
Her er hele familien samlet. To stolte forældre og tre børn Foto: Privatfoto
Vis mere

Rebecca tilkendegiver, at det er en noget spøjs måde, som Hjalti fik hendes opmærksomhed på. Men det er det, hun forelskede sig i. Altså ikke selve lammetestiklerne. Men den form for humor, som Hjalti bærer rundt på.

»Det lyder ikke så romantisk med lammetestiklerne og omgivelserne. Men alligevel faldt jeg for hans smil og for hans humor. Den er ligesom min. Da vi begyndte at være mere sammen, faldt jeg også pladask for den kærlighed og respekt, som han behandler alle dyr og mennesker med. Han er fantastisk,« siger Rebecca.

»Man ved aldrig, hvor man finder kærligheden. Jeg gjorde det på et slagteri,« afslutter hun.

Hjalti og Rebecca
Hjalti og Rebecca Foto: Privatfoto
Vis mere

På dette billede er hele familien samlet
På dette billede er hele familien samlet Foto: Privatfoto
Vis mere