Lærere og fagligt dygtige tjener penge på at skrive opgaver for elever, hvis forældre betaler tusindvis af kroner for at sikre deres børn en god karakter. En ung mand på 20 år har startet et firma, der skaber røre i hjemmet, på skolen og i Folketinget.

20-årige Frederik Drews er stifter af FixMinOpgave, der skriver opgaver for gymnasieelever mod betaling. Det koster knap 7.000 kroner for en SRP-opgave til topkarakteren 12, og to måneder inden, opgaven skal skrives, har Frederik allerede fået over 100 ordrer.

Det er den ambitiøse, som vil sikre sig en god karakter, eller den dovne, som ikke gider skrive. Ellers er det elevens forældre, der betaler for opgaven.

»Vi lancerede for en måned siden vores SRP-tilbud på 6950 kroner for et 12-tal. Der er allerede tikket 119 reservationer ind«, fortæller Frederik Drews, stifter og chef i firmaet, der har været medvirkende til, at undervisningsminister Merete Riisager har lukket for netadgang ved eksaminer.

FixMinOpgave tager 30 procent og giver 70 procent af beløbet til skribenten. De 119 reserverede opgaver vil altså give knap en kvart million i kassen til den 20-årige.

Spørgsmål: Hvorfor tjener du ikke penge på noget, der ikke er snyd?

Svar: 'Jeg udnytter en eksisterende efterspørgsel. Der er et forretningsgrundlag, fordi der er et behov. Er vi bad guys for at opfylde behovet, eller er det politikerne, når det er dem, som har skabt det i første omgang?'