Flere og flere danskere oplever at blive afvist ved gaten i lufthavnen. Hvis det sker, kan du have ret til kompensation.

Bagagen er pakket, og du glæder dig til at komme ombord på det fly, der enten går mod nye oplevelser eller hjem igen. Men i gaten får du pludseligt at vide, at du ikke må komme ombord på flyet. Ifølge Flyhjælp er der sket en seksdobling i antallet af danskere, der bliver nægtet boarding, hvis man sammenligner 2021 med samme periode i 2019.

Hvis flyselskabet nægter dig boarding, kan du være berettiget til økonomisk kompensation.

Kan du få kompensation eller erstatning fra dit flyselskab? Få en gratis og uforpligtende vurdering hos Flyhjælp nu

Gustav Frederik Thybo, direktør og advokatfuldmægtig i Flyhjælp forklarer, at flyselskaberne nogle gange har svært ved at finde rundt i de gældende coronaregler og derfor afviser passagerer uden en gyldig grund.

»Vi oplever, at coronasituationen har givet en masse tvivl i lufthavnen, om hvornår man er berettiget til at stige ombord på flyet. I mange tilfælde medfører det, at flyselskabet nægter boarding til stor frustration for passagererne,” siger han.

Dokumentation er altafgørende
Bliver du nægtet adgang, anbefaler Gustav Frederik Thybo, at du får dokumentation på det. Enten skriftligt fra flyselskabet eller en lyd eller videooptagelse af flyselskabets medarbejdere, der fortæller at du ikke må gå ombord.

Har du penge til gode hos dit flyselskab? Lad Flyhjælp vurdere sagen nu
Gratis og uforpligtende

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.