Der står rosé i kalenderen, og med vinkassen fra vineksperterne i Winefamly får du seks udvalgte rosévine for enhver smag.

Tag et tæppe og en flaske rosé under armen og invitér dine yndlingsmennesker ud i solen til et godt glas rosévin.

Rosévine står ikke længere i skyggen af rød- og hvidvine. Danskerne er blevet vilde med de lyserøde dråber, og udvalget af rosévine hos danske vinhandlere er større end nogensinde.

Rosé er den perfekte forårs- og sommervin. Den er en god tørstslukker og fungerer både rigtig godt på egen hånd og som en elegant ledsager til forårets og sommerens lette retter og middelhavets aromatiske køkken og salte tapas. Rosévin brillierer ved at kombinere hvidvinens friskhed med rødvinens struktur og kraft. Og så findes den i mange forskellige typer. Fra de knitrende sprøde til de bløde og aromatiske og de boblende søde.

Med vinkassen fra Winefamly kommer du godt rundt i rosé-landskabet. Kassen koster 444 kr. (du sparer 143 kr.) og består af seks meget forskellige rosévine. Her får du mulighed for at prøve det hele - den klassiske sydfranske frokost-rosé, en tørstslukkende, sprød og crisp østriger og perlende, søde italienske bobler til aperitif eller dessert. Du skal Ikke mindst glæde dig til luksus-roséen Rose Infinie, Cotes de Provence Rosé 2019, som kan overbevise selv den mest hardcore rosé-skeptiker.

Her er de seks udvalgte rosévine i ugens kasse. De kan også købes enkeltvis:

Provence Wine Maker, Creation No 7, Rosé Blend 2018
Vinen er til dig, som bare gerne vil nyde et godt glas afkølet rosévin, der gør lige det skal - smage super dejligt, både i solskin og regnvejr. Ukompliceret og frisk rosé til hyggelige stunder.

Rose Infinie, Cotes de Provence Rosé 2019
Luksus-rosé fra øverste hylde, som kan overbevise selv den mest hardcore rosé-skeptiker. Her er masser af dybde og smagsintensitet  - så sæt den bare på bordet til en forårsfrokost.

Johann Topf, Rosé 2019
Intet kalder på sol og sommer som et glas afkølet rosé - og denne østrigske vin fra Johann Topf er noget af det bedste rosé på Winefamlys hylder. Her får du en knivskarp tørstslukker, som er perfekt sammen med solskin på terrassen.

Stepp, Pinot Noir Rosé 2020
En af de helt store favoritter på rosé-hylden, sikkert fordi denne vin med sin sarte lyserøde farve, duft af fersken og smag af røde bær - er indbegrebet af sommer, sol og rosévin på terrassen.

Deshaltere
Let perlende, let sød - Deshaltere er fransk livsglæde på flaske og perfekt som en iskold aperitif på en varm sommerdag. Fyldt med smag af små, søde sommerbær - her får du dejlig blød rosévin, som er nem at holde af.

Bürgerspital, Steren Rose trocken 2018
Mørk, intens og tør rosé - her er en aromatisk vin, der føles både blød og pirrende i munden. Perfekt til grillede grøntsager eller små snacks med bacon & mild ost.

Her kan du købe ugens vinkasse, der består af seks udvalgte rosévine. Pris: 444 kr.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.