Alkoholfrie alternativer til øl og spiritus er en global trend. Dansk iværksætter vil gøre Kombucha til det bedste af dem.

Når alkoholen går ind, så går fornuften som bekendt ud. Det er der mange danskere, der har taget til sig og mængden og salget af alkoholfrie produkter, der alligevel lugter lidt af alkohol er steget. De fleste ølproducenter har lavet et alternativ uden alkohol, ligesom du også kan finde produkter som ginish, en gin uden alkohol, på hylderne.

Prøv det boblende og lækre alternativ til alkohol - få 6 flasker med 10% rabat og gratis fragt
Levering kun i Københavnsområdet.

Men hvorfor tage et traditionelt alkoholprodukt og undlade alkoholen, når man kan lave et nyt økologisk produkt i stedet?

Lige netop det har man gjort hos den fremadstormende danske virksomhed, København Kombucha, der sidste år vandt en af de helt store fødevarepriser herhjemme kaldet “Sol over Gudhjem”.

Der mangler ofte alternative drikkevarer til de mennesker, der ikke drikker alkohol og København Kambucha har ramt ned i en stigende trend herhjemme.
Der mangler ofte alternative drikkevarer til de mennesker, der ikke drikker alkohol og København Kambucha har ramt ned i en stigende trend herhjemme.
Vis mere

“Jeg synes, at der manglede et produkt til dem, som sidder til fester, og ikke kan eller vil drikke alkohol af den ene eller den anden grund, men heller ikke bare vil sidde med et glas danskvand – og som alligevel gerne vil være med til festen. Der er jo næsten altid noget at fejre!”, siger stifter af København Kombucha (link: https://www.kobenhavnkombucha.com/kombucha-shop/)  Louise Benkjær Limbach til alt.dk.

Flere vælger alkoholfri
Salget af non-alkoholiske cocktails, øl, vin og spiritus med lave alkoholprocenter har været stigende de seneste par år. Det er en global trend, og alternativerne til tømmermænd står i kø. I England ønsker 61% af forbrugerne at udvalget af alternativer til alkohol var bedre og i Tyskland, hvor det generelle alkoholindtag er faldende er indtaget af de ikke-alkoholiske alternativer til gengæld steget. Det viser rapporter fra The International Wine & Spirits Record og Distill Ventures.

Men hvad er Kombucha så? Kombucha er en fermenteret og gæret te, der giver en let og boblende drik. Den kan derfor snildt gå som erstatning til champagne eller mousserende vine - og derfor perfekt til mange af julens arrangementer og ikke mindst nytårsaften.

Selvom corona har gjort afstanden til festerne længere, så er det måske netop endnu en god grund til at nyde Kombucha frem for alkohol og i hvert fald en god anledning til at få noget sparkling ind i hverdagen.

Prøv det boblende og lækre alternativ til alkohol - København Kombucha og få flaskerne sendt direkte hjem til dig
Levering kun i Københavnsområdet - afhentning i Nordhavn

Dette indhold er produceret i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet med udarbejdelsen og publiceringen at gøre.

Andre læser også