Disneys univers er kendt for prinsesser, prinser og masser af romantik. Men der er faktisk masser af film, hvor det at få prinsen på den hvide hest ikke er omdrejningspunktet.

Det er nok gået de færrestes næse forbi, at langt de fleste film, serier og sange handler om kærlighed. Den store kærlighed, man endelig har fundet, kærligheden man har mistet eller aldrig fik.

Lige nu kan du få Disney+ til 59 kr. pr. måned - eller et helt år for kun 589 kr. (49 kr. pr. måned)

Men kærlighed på film er sjældent det samme som kærlighed i virkeligheden. De færreste forelsker sig hovedkulds på fem minutter, hvorefter de en halv time længere inde i filmen står foran alteret.

Hvis du også trænger til film,  der ikke handler om den romantiske kærlighed, så bare rolig. Disney og deres tilhørende universer er mere end blot film om mænd og kvinder, der søger efter den eneste ene og lever lykkeligt til deres dages ende.

Vi har fundet fem filmDisney+, som handler om alt fra venskab (jo vist, også en slags kærlighed), stærke kvinder, der redder verden til nonner, der synger i kor.

1: Captain Marvel: Den ultimative kvindelige superhelt
Vi har efterhånden set et utal af mænd redde verden - både i superhelteuniverset og i den mere virkelighedsnære skildring af verden - men heldigvis er der også blevet plads til en badass superheltinde. Carol Danvers aka Captain Marvel, spillet af Brie Larson, er i denne film en af universets allermægtigste helte. Sammen med sit slæng skal hun redde verden, da en kosmisk krig mellem to galaktiske racer når jorden.

Lige nu kan du få Disney+ til 59 kr. pr. måned - eller et helt år for kun 589 kr. (49 kr. pr. måned)

2: Beyoncés film: Black is King
Du kan ikke sige dronning uden at sige Beyoncé, der også går under navnet Queen B. Hun har lavet filmen Black is King med flotte visuelle billeder og selvfølgelig musik. Beyonce nyfortolker lærdommen fra Løvernes Konge og hylder samtidig sortes historie og kultur.

3: Teenager på tropiske eventyr
Endnu en pige skal redde verden - denne gang en teenager. Mod, kækhed og viljestyrke er det, der fører Vaiana ud på eventyr og en dristig mission for at redde sit folk. Hun møder undervejs halvguden Maui og sammen drager de ud for at finde svar på forfædrenes spørgsmål.

Lige nu kan du få Disney+ til 59 kr. pr. måned - eller et helt år for kun 589 kr. (49 kr. pr. måned)

4: En ægte klassiker om venskab
En måske lidt mere overset Disney klassiker er filmen Mads og Mikkel. En film om et venskab mellem en ræv og hund, der bliver sat på en hård prøve, når hunden Mads bliver trænet til at jagte ræve som Mikkel.

5: Halløj i Klostret 1 & 2
Husker du disse musicalkomedier med Whoopi Goldberg? Ægte 90’er nostalgi, der helt klart godt kan tåle et gensyn. Whoopi Goldberg spiller i begge film nonnen Doloris Van Cartier, en tidligere barsanger, der i første omgang skjuler sig i et kloster fordi hun flygter fra mafiaen. I den første film omvender hun et døende nonne-kor til en kæmpe sensation og i anden omgang er det unge teenagere fra San Franciscos hårde kvarter, der skal lære om livet og musikken. I to’eren møder vi også endnu en kvindelig stjerne, Lauryn Hill, kendt fra bandet The Fugees og senere som soloartist.

Vi kan nævne endnu flere film, hvor romantisk kærlighed ikke er hovedrollen fx Find Nemo, Monsters Inc., Flopper, Iron Man, The Mandalorian og mange flere.

Det er bare at gå på opdagelse!

Lige nu kan du få Disney+ til 59 kr. pr. måned - eller et helt år for kun 589 kr. (49 kr. pr. måned)

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.