Glem Klovn, The Office og alle de andre. Seinfeld er bredt anerkendt som ‘den sjoveste tv-serie nogensinde’.

Intet slår et godt grin, og sjove tv-serier leverer dem i hobetal. Mange af serierne er bygget op efter samme skabelon; en gruppe af mennesker, der er forfulgt af uheld på den komiske måde, fordi de er uheldige eller ikke kommunikerer med hinanden. Det er tilfældet i serier som Klovn, Modern Family, Venner og mange, mange andre.

Ingen af dem ville formentlig være skabt på den måde uden den amerikanske komiker Jerry Seinfeld. I slutningen af 80’erne skabte han tv-serien Seinfeld, med sig selv i hovedrollen. Siden er den blevet kaldt »den sjoveste tv-serie nogensinde.« Det bakkes op af en IMDB-score på hele 8,8 ud af 10.

Se alle afsnit af legendariske Seinfeld på C More - de første 30 dage er gratis
Ingen binding

Der findes mange ret akademiske bud på, hvad der gør serien så fantastisk. Mediet Indiewire mener det skyldes, at Seinfeld simpelthen genopfandt sitcom-genren - en ændring som de fleste andre komedieserier lige siden har fulgt i hælene af.

I modsætning til datidens almindelige komedieserier, handler den om hverdagslivet hos relativt almindelige mennesker. De udvikler sig ikke undervejs, og fortællingen rummer ingen højere morale.

»Seinfeld genopfinder sitcom som en eksperimentel kunstform, hvis hyperrealisme i sidste ende helt undgår realisme til fordel for en religiøs hengivenhed til skæve personligheder. Når Seinfeld vender livet på vrangen  tømmes det for alt følelsesmæssigt eller intellektuelt indhold (...) hvilket gør det til et mindeværdigt potpourri med øjeblikkeligt genkendelige detaljer,« skriver Indiewire i sin analyse.

Se alle 169 afsnit af Seinfeld her - de første 30 dage er gratis
Ingen binding - opsig når du vil

Tag på skadestuen
Seinfeld er ikke den eneste legendariske tv-serie, du kan se på C More. Er du mere til drama, må du ikke gå glip af Skadestuen, der bl.a. var med til at give George Clooney et stort gennembrud - og ikke mindst et gennembrud for hospitalsdrama som genre.

Strem Skadestuen og andre legendariske tv-serier gratis i 30 dage
Ingen binding og nem opsigelse

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.