Genopdag Disneys klassikere sammen med dine børn. Med Danmarks nye streaming-gigant Disney+ har du adgang til et enormt bagkatalog af de originale tegnefilm. Fra Peter Pan og Pinocchio til Askepot og Junglebogen.

Husker du barndommens stjernestunder i selskab med Disneys elskede tegnefilm? Scenen, hvor musene kreerer en smuk bryllupskjole til Askepot. Lady og Vagabonden, der deler en tallerken spaghetti under vasketøj og stjernehimmel. Eller hvad med 101 Dalmatiner, hvor den onde ’Cruella de Vil’ vil lave frakker ud af hvalpenes prikkede pels? I Disneys bagkatalog har du adgang til de gamle, originale tegnefilmklassikere. Her er 7, som dine børn vil elske lige så højt som dig.

Du kan se alle klassiskerne på Disney+,  som du lige nu kan få adgang til for 59 kr. om måneden eller kun 589 kr. for et helt år (49 kr. pr. måned).

Walt Disney Animation Studios
Walt Disney Animation Studios
Vis mere

1. Pinocchio (1940)
Den elskede historie om en trædukke, et stort ønske og en lille dreng, hvis næse vokser, når han lyver.  ”Pinocchio” handler om dukkemageren Gepetto, som laver en trædukke i sit lille værksted. Gepetto har et inderligt ønske om, at Pinocchio, som han navngiver dukken, skal forvandles til en ægte dreng. Han får hjælp af Ønskefeen, men det er ikke uden problemer, og Pinocchio må gennem mangt og meget for at bevise, at han fortjener at være en rigtig dreng.

Pinocchio-tegnefilmen vandt to Oscars for bedste filmmusik og bedste sang – nemlig ”Når du ser et stjerneskud”, der spilles i Disneys Juleshow ”Fra alle os til alle jer”.

Spilletid: 1 t. 29 min.
Hvor: Se den på Disney+,  som du lige nu kan få adgang til for 59 kr. om måneden eller kun 589 kr. for et helt år (49 kr. pr. måned).

Walt Disney Animation Studios
Walt Disney Animation Studios
Vis mere

2. Peter Pan (1953)
Peter Pan er historien om drengen, der har besluttet sig for aldrig at blive voksen. Under et besøg i London, overtaler han Darling-familiens tre børn til at rejse med ham til Ønskeøen. Men først skal børnene drysses med magisk stjernestøv fra Klokkeblomst, så de selv kan flyve. På Ønskeøen venter masser af eventyrlige oplevelser, og de møder blandt andet De Glemte Drenge”, indianere, pirater og en krokodille, der har slugt et lommeur.

Spilletid: 1 t. 19 min.
Hvor: Disney+

Walt Disney Animation Studios
Walt Disney Animation Studios
Vis mere

3. Askepot (1950)
Da Askepots mor dør, flytter Askepot ind hos sin onde stedmor og mindst lige så onde stedsøstre. Her bliver hun sat til at gøre rent og passe hus og får udstukket en masse ondskabsfulde opgaver, så som at hente vand i en si. Men askepot er ikke alene. Den afdøde mor er hos hende i skikkelse af en magisk fe, og til at hjælpe sig har hun også en hær af søde mus. De træder for alvor i karakter, da Askepot bliver inviteret til bal på slottet, men mangler noget at tage på, fordi de onde stedsøstre har ødelagt hendes kjole…

Spilletid: 1 t. 16 min.
Hvor: Se den på Disney+, som du lige nu kan få adgang til for 59 kr. om måneden eller kun 589 kr. for et helt år (49 kr. pr. måned).

Walt Disney Animation Studios
Walt Disney Animation Studios
Vis mere

4. Lady & Vagabonden (1955)
Har man set Disneys juleshow ”Fra alle os til alle Jer”, kender man nok den romantiske scene på restauranten ”Tony”, hvor Vagabonden puffer den sidste kødbolle over til Lady. I Lady & Vagabonden følger man cockerspanielen Lady, der flygter fra sit hjem og bliver introduceret til gadens liv på godt og ondt. Hun bliver jagtet af onde gadehunde, men møder også gadekrydset Vagabonden, og sød musik opstår.

Spilletid: 1 t. 18 min.
Hvor: Disney+

Walt Disney Animation Studios
Walt Disney Animation Studios
Vis mere

5. Bernard og Bianca (1977)
I Bernard og Bianca får I et rigtig klassisk Disney-drama. Den forældreløse Penny er blevet kidnappet af den onde Madam Medusa og bor nu på en skummel, forladt flodbåd i ”Djævlebugten”. Penny sender en flaskepost af sted med et råb om hjælp. Flasken bliver fundet af ”den internationale muse-brigade”, og de to mus Bernard og Bianca drager af sted for at redde Penny.

Spilletid: 1 t. 17 min.
Hvor: Find Bernard og Binanca samt mange alle Disneys klassikere - nye som gamle på Disney+.

Du kan lige nu kan få adgang til Disney+ for 59 kr. om måneden eller kun 589 kr. for et helt år (49 kr. pr. måned)

Walt Disney Animation Studios
Walt Disney Animation Studios
Vis mere

6. Junglebogen (1967)
Bjørnen Baloo, slangen Kaa og panteren Bagheera. Har man set junglebogen, husker man nok de elskelige og sjove karakterer. Junglebogen er inspireret af Rudyard Kiplings bøger og er en af Disneys mest populære tegnefilm. Vi følger drengen Mowgli, der vokser op blandt junglens ulve. Mowgli elsker livet i junglen, men da den ondskabsfulde tiger Shere Kahn vender tilbage, skal Mowgli bringes i sikkerhed i Menneskelandsbyen.

Spilletid: 1 t. 20 min.
Hvor: Disney+

Walt Disney Animation Studios
Walt Disney Animation Studios
Vis mere

7. 101 Dalmatinere: Hund og hund i mellem (1961)
I den barske og spændende historie om de 101 dalmatinere møder man den onde Cruella De Vil, der faktisk er så ond, at hun vil lave pelse ud af dalmatiner-hvalpe. Da dalmatineren Perles 15 hvalpe bliver stjålet, kan Scotland Yard ikke bevise, at Cruella De Vil står bag. Det får Perle og hvalpenes far Pongo til at kaste sig ud i en intens eftersøgning efter de forsvundne hvalpe. Og heldigvis får Perle og Pongo gennem ”hundersladderlinjen” hjælp fra hunde i hele England.

Spilletid: 1 t. 20 min.
Hvor: Disney+

Få adgang til Disney+ klassiskere for både børn og voksne lige nu til kun 59kr. om måneden eller spar penge sikre familieunderholdningen for 589kr. for et helt år (49kr. om måneden)

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.