Du kan øge værdien af din bolig, hvis du bruger en evt. friværdi korrekt. Få et gratis salgstjek og find ud, hvor meget din bolig er værd.

Danmarks største ejendomsmæglerkæde EDC melder om en stigning i salget af boliger på 20% i 2020 i forhold til året før – og salgspriserne fulgte med. Men har du tjekket om din bolig er blevet mere værd - og endnu vigtigere, om den er mere værd end det, du skylder i den? Så kan det være, at du har mulighed for at tage et lån i din friværdi, det vil sige forskellen mellem det du skylder i din bolig og det, den er værd.

Du kan i princippet bruge din friværdi på hvad som helst, men hvis du bruger den smart, så kan den øge værdien af din bolig yderligere.

Få et gratis salgstjek og dermed en vurdering af din bolig gennem ejendomsmæglerkæden EDC

Det skal du bruge friværdien på
På grund af blandt andet stigende boligpriser har danskerne masser af friværdi i deres bolig. Friske tal viser, at den gennemsnitlige friværdi per bolig i Danmark er 987.000 kroner. Forskellen på parcelhuse og lejligheder er ganske lille, og danskerne har i hvert fald på papiret rig mulighed for at opgradere deres bolig ved at at tage et lån i deres friværdi.

Om du skal bruge din friværdi som en opsparing, til en ferie eller en bil er selvfølgelig op til dig. Det smarteste vil være at tale med en rådgiver. Men der er et par åbenlyse overvejelser, du skal have med inden, du spenderer din friværdi på hurtige forbrugsgoder. Du kan fx lave investeringer i din bolig for at gøre den mere attraktiv ved et salg, men de rigtige renoveringer kan ogogså spare dig for penge nu og her.

  • Energirenovering: Ved at energirenoverer din bolig kan du sikre dig en lavere varmeregning, men også gøre boligen mere attraktiv for en eventuel køber.
  • Fejl og mangler: Er der skader på dit murværk, i loftet, gulvet el.l. kan det bedst betale sig at fikse disse, da det kan førertil yderligere udgifter og skader, hvis det ligger og venter.
  • Vægge, lofter og gulve: Er disse slidte og trænger til en overhaling, så er det en forholdsvis lille investering, men som for en evt. køber er noget af det første, de ser.
  • De sjove renoveringer: Er jeres badeværelse eller køkken af ældre dato, så kan det være en god idé at opdatere så det passer til tiden.

Få et gratis salgstjek og dermed en vurdering af din bolig gennem ejendomsmæglerkæden EDC

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.