En af dine apps på din iPhone gemmer på en feature, som du måske ikke anede eksisterede.

Hvis du ejer en iPhone - både ny eller gammel - så ved du formentlig, at den fra første færd kommer med en stribe forinstallerede apps. De tæller blandt andet Kamera, Kontakter, Kort, Beskeder, App Store, Lommeregner, Memoer og meget mere. Og så er der også en kompas-app, der kan vise dig, hvor i verden, du befinder dig, hvor højt du er over havets overflade og hvilken retning din telefon peger i.

Men netop Kompas-appen på din iPhone gemmer på en feature, som mange nok ikke er klar over.

Den har nemlig også et vaterpas, som kan fremkaldes ved ganske enkelt at swipe/trække fingeren mod venstre.

Her kommer du så ind på et skærmbillede, hvor toppen er hvid, mens den nederste del er sort. I midten ser man et gradtal, som indikerer, hvor tæt på vater underlaget eller din håndføring er.

Vaterpasset er sort/hvidt, når det ikke er i vater.
Vaterpasset er sort/hvidt, når det ikke er i vater. Foto: iPhone
Vis mere

Det er så her, du kan benytte telefonen til at finde ud af, om en overflade er i vater. Hvis den er det, skifter den nederste, sorte del af skærmen til en grøn farve og tallet i midten vil være 0.

Det ser således ud i liggende tilstand - vaterpasset fungerer også i stående tilstand:

Sådan ser vaterpasset ud, når det er i vater.
Sådan ser vaterpasset ud, når det er i vater. Foto: iPhone
Vis mere

Hvis man synes, det kan være en smule besværligt at skulle holde telefonen eller lade den stå op for at finde ud af, om en overflade er i vater, kan telefonen med vaterpas-appen åben blot lægges ned med skærmen opad.

Her vil man så se to hvide cirkler på en sort baggrund. I midten er igen et gradtal, der indikerer, hvor tæt på vater overfladen er. Når de to cirkler er langt fra hinanden, er den ikke i vater. Jo tættere de to cirkler er - og jo tættere på 0 gradtallet er - des tættere er overfladen ikke overraskende på vater.

Således ser det ud, når vaterpasset ikke er i vater.
Således ser det ud, når vaterpasset ikke er i vater. Foto: iPhone
Vis mere

Lige som med den stående version vil vaterpasset også her få farven grøn, når telefonen er i vater. Det kan også ses på, at gradtallet er præcis 0.

Det ser ud som nedenstående:

Sådan ser vaterpasset ud, når telephonen ligger ned og er i vater.
Sådan ser vaterpasset ud, når telephonen ligger ned og er i vater. Foto: iPhone
Vis mere

På ældre iPhones kan de to udgaver af vaterpasset være byttet rundt - så de to cirkler ses, når telefonen er stående, og den hvid/sorte skærm ses, når den ligger med skærmen opad.

Du kan selvfølgelig stadig finde tilbage til kompas-delen af appen ved ganske enkelt at swipe mod højre. Og så kommer det velkendte billede frem, som du formentlig altid har troet var det, appen egentlig var til.

Sådan ser kompasset ud en den app, du formentlig kender.
Sådan ser kompasset ud en den app, du formentlig kender. Foto: iPhone
Vis mere

Har du hørt nytårs-udgaven af BTMX-podcasten 'Vi elsker clickbait'? Download den gratis i iTunes eller lyt med herunder: