I det nye Steve Jobs Theater, I tiåret for den første iPhone, havde Tim Cook »en ting mere« i lommen, nemlig den ventede iPhone X (udtales iPhone 10) med en OLED-skærm, der fylder hele fronten.

Skærmen er en såkaldt Super Retina Display; den er 5,8 tommer stor og har en opløsning på 2436 x 1125 pixels med 458 ppi. Den bedste skærm på en iPhone nogensinde, loves det.

Farvel til Hjem-knappen
Hjem-knappen er væk. Som i pist væk. Der er ikke engang en virtuel hjemknap, i stedet åbnes telefonen ved at swipe op fra bunden – og på samme måde afsluttes en app. Man kan skifte mellem apps ved at swipe fra side til side.

Farvel til Touch ID
Touch ID er samtidig skiftet ud med Face ID, der er ansigtsgenkendelse. I modsætning til mange af konkurrenterne, måler Apples ansigtsgenkendelse også dybde, så den ikke kan snydes med et fladt foto. Den virker både dag og nat og skulle ikke påvirkes af hverken briller eller en ny frisure.

Den nye Iphone X.  
Den nye Iphone X.   Foto: JUSTIN SULLIVAN
Vis mere

Ifølge Apple er Face ID markant mere sikker end Touch ID. Risikoen for at en tilfældig person kan låse telefonen på via Face ID er 1 til 1.000.000. Med mindre det er din tvilling, hvorfor man bør sikre sig yderligere med en pinkode.

Tre kameraer
iPhone X har tre kameraer, hvoraf de to er placeret på bagsiden, som på iPhone 7 Plus, så de kan tage fotos med bokeh-effekt og zoome optisk. Opløsningen er 12 megapixel. Ligesom de nye iPhone 8-modeller kan den bruge de nye portræt-blitz-indstillinger.

Kameraet på fronten har en opløsning på 7 megapixel og flankeres af et infrarødt kamera, der bruges sammen med Face ID. Kombinationen gør, at man nu også tage portrætfotos med bokeh-effekt. Med selfie-kameraet.

10.000 kroner
iPhone X kommer i to udgaver med 64 og 256 Gigabyte lagerplads - og som frygtet er prisen pænt høj, nemlig 999 dollars, hvilket får den danske pris til at nærme sig de 10.000 kroner.

Til gengæld får du lidt tid til at overtale bankrådgiveren, for iPhone X kommer først i handelen den 3. november.

Artiklen er bragt i samarbejde med Inputmag.dk

Apple er klar med tre nye smartphones. På scenen ses Philip Schille fra Apple.
Apple er klar med tre nye smartphones. På scenen ses Philip Schille fra Apple. Foto: JOSH EDELSON
Vis mere
På billedet: Den nye  iPhone 8.
På billedet: Den nye  iPhone 8. Foto: STEPHEN LAM
Vis mere
Tim Cook på scenen.
Tim Cook på scenen. Foto: STEPHEN LAM
Vis mere
Foto: STEPHEN LAM
Vis mere
Tim Cook på scenen.
Tim Cook på scenen. Foto: STEPHEN LAM
Vis mere