Facebook vil fremover begynde at sende notifikationer til brugerne, så snart et billede bliver lagt på det sociale medie - også selvom du ikke er tagget i det.

Det skriver CNN.

Det er langtfra nyt, at Facebook giver dig besked, hvis et billede af dig bliver delt. Siden 2010 har det sociale medie haft ansigtsgenkendelse, som har foreslået personer, der sandsynligvis optræder på et givent billede. Forskellen er nu, at Facebooks teknologi tilsyneladende er så udviklet, at man føler sig sikker nok til at fastslå, hvem der er på billedet - uden at spørge dig eller den person, der har delt billedet.

Det nye tiltag vil dog ikke træde i kraft herhjemme eller i resten af Europa eller Canada, fordi persondatalove ikke tillader det, skriver CNN.

Hvis du har en ven i eksempelvis USA, der deler et billede af dig, er det dog uvist, hvorvidt du vil modtage en notifikation, selvom de nye regler ikke gælder i Danmark.

Ifølge Facebook selv er et af formålene med den nye feature, at det skal hjælpe med at forhindre identitetstyveri, som tidligere har været et problem på det sociale medie.

»Vores mål er at bygge denne slags features for at bemyndige folk til at hjælpe sig selv med at styre deres identitet på Facebook,« siger Rob Sherman, der er vicedirektør for Facebooks afdeling for privatliv, til CNN.

Facebook fastslår over for CNN, at man ikke vil bruge sin ansigtsgenkendelse til reklameformål, men alligevel mener John Breyault, der er vicedirektør for den amerikanske forbrugerorganisation National Consumers League, at man som forbruger godt kan være en smule skeptisk.

Han er en af de eksperter, der har rådgivet Facebook, før de besluttede at bruge ansigtsgenkendelsen fuldt ud, og han har blandt andet anbefalet, at Facebook er helt åbne omkring, hvordan teknologien virker og kan vælge den fra.