Øverst kan du se klip fra Apples præsentation af firmaets to nye iPhones - du kan også læse om dem her: Ekspert er begejstret: Apple overgår sig selv - 'det er ret genialt

Har du også lagt mærke til det?

Apples 11. udgave af deres mobile styresystem iOS blev lanceret midt i ugen, men nyt betyder ikke udelukkende flere funktioner, it-giganten har valgt at fjerne funktionen 3D touch til Multitasking, der blev introduceret i forbindelse med iPhone 6s i 2016.

Det skriver Design Taxi.

I store træk betød den nu fjernede mulighed blandt andet, at man hurtigt kunne bladre i sine åbne apps ved at trykke hårdt i venstre side af skærmen.

Nedenfor kan du se, hvordan 3D touch app switcher plejer at fungere.

I første omgang troede man, at der var tale om en fejl i den nye opdatering, men senere bekræftede Apple, at 3D Touch til multitasking var fjernet med vilje af tekniske årsager. Efter en del brok fra brugere, der nød at have muligheden har Apples chefingeniør Craig Federighi dog lovet, at den kommer tilbage i en opdatering til iOS 11

Apple har dog ikke kun fjernet funktioner fra den nyeste inkarnation af iOS. It-giganten har også gjort det muligt, at man kan optage sin skærm og gemme de levende skærmbilleder som en videofil. Desuden klager nogle iPhone-ejere over, at det nye styresystem dræner deres telefoner for strøm.

Præcisering: Det fremgik i den første udgave af denne artikel, at Apple havde fjernet 3D touch, men det drejer sig kun om 3D touch til multitasking.