Kender du fornemmelsen, du glemte at starte Endomondo eller Strava, da du tog hul på dagens cykeltur, og nu hvor turen er slut, har du ikke registreret nogle data – det føles næsten som om, du ikke har været afsted. For nu kan du ikke dele dagens strabadser med vennerne, og du fik ikke målt dagens tid på den udvalgte strækning nede mellem de to lyskryds.

Rigtig mange sportsfolk – lige fra topatleter til motionister – elsker at logge dagens træning eller løb, og til dem er der nu en nyhed fra Polar på banen.

Aktivitetsuret har modelnavnet A360, og uret er i handlen nu til en vejledende pris på 1.599 DKK.

A360 er på bagsiden af uret udstyret med en såkaldt optisk pulsmåler; teknologien hedder Mio, og Polar er ikke de første med et pulsur med den løsning, fx har Garmins Forerunner 225 samme teknik lige som flere andre. Fordelen er indlysende, du slipper for at bakse med at spænde et pulsbælte omkring brystet, og det er for mit vedkommende et kæmpe plus.

Læs også: Fem fede elektroniske julegaver til dem der elsker motion!

Optisk pulsmåling

Mio-teknologien fungerer ved at den optiske enhed bag på urkassen registerer mængden af blod under din hud, og derefter bruger uret sine algoritmer til at beregne din puls.

Inshape har ikke testet, om den optiske løsning er lige så præcis som den gammeldags med pulsbæltet, men en hurtig søgning på internettet peger på, at den optiske måling skulle være lige så god. Og selv om der skulle være en smule mindre præcision, så opvejes det for mit vedkommende af, at jeg slipper for besværet med pulsbæltet. Fx ville jeg aldrig nogensinde bøvle med et pulsbælte på mine daglige cykelture frem og tilbage til kontoret, men med Polar A360 og de konkurrerende modeller med Mio-teknologien får jeg nu målt pulsen meget oftere.

A360 måler ikke din puls kontinuerligt 24/7 – men først når du har bedt uret om det – fx når du begynder cykelturen. Det er for resten nok med til at sikre en rigtig god batterilevetid. Der gik faktisk 6 dage, før A360 bad om at blive genopladet – heraf var de fire dage træningsdage, hvor der blev logget til den store guldmedalje.

Opladning via mikro-USB

Opladningen foretages ved hjælp af et mikro-USB-stik, der sidder på undersiden af uret. Det er godt, at Polar har valgt mikro-USB, for hvis laderen skulle blive væk, så kan man bruge en af de mange andre mikro-usb-stik, som man garanteret har i hjemmet.

Et lille irritationsmoment er dog, at urets usb-port er beskyttet af en lille plastik-kappe, der har en dårlig vane med at falde af uret og ned på gulvet, når man åbner kappen. Det er nok kun et spørgsmål om tid, inden den lille kappe bliver væk.

Nu vi er ved irritationsmomenter – selve ur-remmen, der er fremstillet i silkone, er jeg ikke synderligt begejstret for. For det første er det svært at låse urremmen, når du tager uret på. I hvert fald når uret er nyt. Det er samme irritation som når det er svært at få lukket knapperne i de nye cowboy-bukser.

Men samtidig oplevede jeg også flere gange, at den ene del af selve ur-kassen havde en irriterende tendens til at ’poppe op’ af urremmen.

En anden design-løsning, som jeg ikke er vild med, er tænd-sluk-knappen, som er en meget lille knap på siden af ur-kassen. Den kan altså godt være svær at få fingrene i, og du skal bruge den hver gang, du gerne vil se, hvad klokken er. Og helt svært bliver det, hvis du har handsker på.

Læs resten af anmeldelsen hos inshape.

Hvis du vil have nyheder om sport og motion, gadgets og gear i din nyhedsstrøm på Facebook, så giv inshape et like her.