Det kan være ligeså farligt at indtage masser protein, som hvis man sætter en tændt smøg mellem læberne, når det kommer til risikoen for kræft. Det viser en ny engelsk undersøgelse.

De populære kure med masser af protein i maden er måske ikke ligeså sunde som først antaget. Det viser en ny undersøgelse. Faktisk er det lige omvendt, hvor det kan være ligeså farligt som rygning, hvis kosten primært består af kød, æg og ost. Det skriver The Guardian.Direktøren for institut for levealder på University of Southern California, Valter Longo, forklarer at mennesket ikke bør få mere end 0,8 gram pr. kilo af ens kropsvægt. Svarende til 64 gram protein, hvis man vejer 80 kilo.

Animalsk protein har i undersøgelsen vist sig at have en sammenhæng mellem at unge dør af kræft i en tidlig alder.- Vi siger ikke, at man skal komme på en skør diæt, som vi har fundet på. Hvis vi tager fejl, så er der ingen skade sket, men har vi ret, så ser man en effekt, som er ligeså farlig som rygning, siger Valter Longo.

Den melding bliver ikke modtaget med venlighed fra ernæringseksperter. Heather Ohly fra det europæiske center for miljø og sundhed i Exeter er en af dem.

- Rygning har vist sig at være helt dårligt for os, hvorimod kød og ost i moderate mængder bidrager til den anbefalede indtag af mange vigtige næringsstoffer, siger Heather Ohly.Günter Kuhle fra Reading University frygter også effekten af Valter Longos undersøgelse.

- Det er farligt, hvis man sender sådanne undersøgelser ud, hvis rygerne så tænker, at det kan være ligemeget at stoppe, hvis det er ligeså farligt for dem at spise en sandwich med ost og skinke, siger Günter Kuhle.

I Valter Longos undersøgelser viste det sig, at folk på protein-kure havde forhøjede væksthormoner, som forstørrer risikoen for kræft.