El-tandbørster giver ganske enkelt bedre plakfjernelse i forhold til en almindelig manuel tandbørste. Og fordi den klarer børstningen for dig, synes mange mennesker, at el-tandbørster er nemmere at bruge end almindelige manuelle tandbørster. Med så mange forskellige typer og funktioner der findes, er det også nemt at finde en, der passer til dine behov.

Effektiv plakfjernelse
Ifølge en uafhængig undersøgelse fra 2005 er el-tandbørster mere effektive end manuelle tandbørster:

"Børster med en roterende-oscillerende bevægelse fjernede mere plak og reducerede tandkødsbetændelse mere effektivt end manuelle børster på både kort og langt sigt (...). Ingen andre el-tandbørste-designs var konsekvent bedre(...)."*

Oral-B var pionerer inden for denne oscillerende-pulserende og omsluttende elektriske teknologi i 1991 og har indbygget teknologien i sine elektriske kvalitetstandbørster lige siden. For nylig er der også indbygget oscillerende-roterende teknologi i billigere alternativer såsom Oral-B Vitality.

Nem at anvende
Mens du skal bevæge en almindelig tandbørste frem og tilbage over tænderne, klarer el-tandbørster rengøringen for dig. Det betyder, at du kun behøver at bevæge den rundt langs overfladen af dine tænder. Når først man har lært det, synes mange, at denne børstemetode er nemmere. På samme måde kan personer med gigt eller andre lignende tilstande finde brugen af en el-tandbørste mindre smertefuld. El-tandbørster kan også hjælpe børn med at børste tænderne mere effektivt, men sørg for at kontrollere den anbefalede alder på el-tandbørsten, inden du lader barnet bruge den.

Teknologi og funktioner På trods af el-tandbørsters teknologi og mange funktioner, kan de faktisk forbedre dine børstevaner. De fleste el-tandbørster har bekvemme funktioner såsom børstehoved- eller tandbørsteholder, opbevaringsenheder til badeværelsesbordet og opladere.

Funktionerne kan omfatte:

- Adskillige børsteindstillinger specielt til følsomme tænder, til hvidere tænder eller massagefunktion til tandkødet.

- Tryksensorer der fortæller, når du børster for hårdt

- Timere der hjælper dig med at huske, hvor længe du børster hver kvadrant i munden

- Digital påmindelse når du skal udskifte børstehovedet

- Oscillerende-pulserende og omsluttende, oscillerende-roterende eller sonisk teknologi 

- Flere børstehovedmuligheder, så du kan vælge, hvilken type børstedesign, du foretrækker


VIND med Oral-B
Vil du være med i lodtrækningen om, at vinde et gavekort på kr. 10.000 eller en elektrisk tandbørste fra Oral-B, så klik her.*Kilde: Robinson PG, et al., Manuelle vs. el-tandbørster for mundsundhed, Cochrane Database of Systematic Reviews 2005; Issue 2. Undersøgelsen er ikke forbundet med Oral-B-produkter.