»Jeg har valgt at søge min afsked den 17. september som sognepræst efter næsten 34 år i folkekirken.«

Sådan skrev den kendte sognepræst Flemming Pless 20. september på sin Facebook. Han havde siden marts været hjemsendt, da fem kvinders anklager om krænkende opførsel havde ført til en tjenestemandssag mod præsten.

Kirkeministeriet bekræftede på sin hjemmeside, at en unavngiven sognepræst ville stoppe med udgangen af december. Den pågældende præst havde været i tjenstligt forhør og var herefter blevet orienteret om den afgørelse, der var på vej, da vedkommende selv indgav en afskedsbegæring.

Men Flemming Pless lader ikke til at være helt færdig med præstegerningen.

I denne uges 'Det, vi taler om' diskuterede panelet sagen, og især vært Ditte Okman var dykket ned i den.

Her havde hun fundet frem til et opslag fra Flemming Pless' Facebook-side 22. september.

I kommentarerne var der én, der spurgte, om Flemming Pless ikke ville holde en sidste gudstjeneste. Hertil lød præstens svar:

'Der kommer snarere en første gudstjeneste'.

Og Flemming Pless er i sin gode ret til at fortsætte sin præstegerning.

»Det er sådan, at Flemming Pless er fuldstændig fri til at låne kirker i hele landet. Han skal bare ringe til et sogn og sige: 'Hej, jeg kender en, der skal giftes, begraves, døbes'. Hvis du som privatperson har lyst til at bruge Flemming Pless, så har han altså fri adgang til alle kirker,« forklarer Ditte Okman og fortsætter:

»Jeg har talt med mange præster, og jeg skal bare sige, at de er fucking sure. De er pissesure på Kirkeministeriet. De spørger jo også, hvad fanden det her er for et forløb?«

Ditte Okman fortæller, at de præster, som hun har talt med, ikke vil have, at Flemming Pless praktiserer.

»Men som reglerne er i dag, så kan han turnere rundt som en eller anden freelancepræst.«

Flemming Pless har også i mere end ti år været regionsrådsmedlem for Socialdemokratiet i Region Hovedstaden, hvor han også har været formand for Sundhedskoordinationsudvalget.

Han genopstillede ved valget sidste efterår, men 1.409 personlige stemmer var ikke nok til at blive genvalgt.