En ganske 'almindelig' morgenudsendelse fra Radio 4 har fået en del mere omtale, end hvad normalt er.

Det skyldes et reportageindslag i slutningen af udsendelsen, hvor Radio 4-journalisten Louise Fischer besøgte en swingerklub i Ishøj. Her valgte hun at tage del i løjerne ved at have sex for åben mikrofon. Du kan læse mere om historien her.

B.T.'s ugentlige 'sladderpodcast'  'Det, vi taler om' vendte naturligvis også det spektakulære indslag, og det var nogle chokerede paneldeltagere, der debatterede den kåde reportage.

»Jeg synes, det er et besynderligt indslag i forhold til den strategi Radio 4 ellers normalt kører,« lød det blandt andet fra B.T.'s royale korrespondent, Jacob Heinel.

Resten af panelet var enige i det udsagn, og spørgsmålene hobede sig op i takt med at snakken gik.

»Havde det fungeret, hvis det var en mand, der havde lavet indslaget?,« spurgte underholdningsjournalist fra Her og Nu Nikolaj Vraa resten af panelet om.

»Nej,« lød det enstemmigt fra resten af paneldeltagerne.

Panelet undrede sig også over det journalistiske formål ved indslaget. Her lød det blandt andet:

Anne-Marie Dohm hylder programmet.
Anne-Marie Dohm hylder programmet. Foto: Lars E. Andreasen/DR
Vis mere

»Det underlige er også, at journalisten ikke reflekterer over det bagefter. Det er vel en af hendes opgaver på sådan en reportage,« sagde Jacob Heinel.

Anne Marie Dohm, der er ansvarshavende chefredaktør på Radio 4, har efterfølgende været ude og undre sig over den megen mediebevågenhed, som indslaget har fået. Det forstod panelet ikke taget hendes tidligere udtalelser i betragtning.

»Det er lidt sjovt, at Anne Marie Dohn sidder i presselogen og er forarget over alting, og så synes hun, at det her er en relevant journalistisk historie,« sagde Nikolaj Vraa.

Der var dog omvendt ros til journalisten, Louise Fischer, der var reporter på indslaget.

Louise Fischer er reporter for Radio4 i Aarhus, og hun har skabt en del debat, efter hun havde sex for åben mikrofon som en del af en radioreportage.
Louise Fischer er reporter for Radio4 i Aarhus, og hun har skabt en del debat, efter hun havde sex for åben mikrofon som en del af en radioreportage. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Hatten af for journalisten. Det er et scoop, hun har lavet der,« lød det afslutningsvist fra Nikolaj Vraa.

Du kan høre 'Sexindslaget' fra Radio 4 under her.

Andre læser også