Benjamin Hav fik et helt særligt opkald inden prins Christians 18 års fødselsdag. 

Telefonen ringede, og det var ingen anden end dronning Margrethe, der ringede for at høre, om han ikke ville komme som en overraskelse til prins Christians fødselsdag på Christiansborg.

Det afslører han i B.T.s sladderpodcast 'Det, vi taler om.'

»Den korte version er, at dronning Margrethe, Danmarks moder, ringede til mig,« forklarer han, og tilføjer: 

»Jeg vil helst ikke udbasunere en privat samtale, men jeg kan sige så meget, at hun ringede, og hun ringede selv.« 

Og opkaldet var da også noget helt særligt. 

»Jeg har aldrig talt med Dronningen før, men jeg fornemmede en oprigtig, ægte kærlighed i forhold til hendes forhold til Christian. Lidt rørende,« fortæller han og tilføjer: 

»Jeg synes, at hun er sjov.« 

For Dronningen lagde altså vægt på, at det skulle være ordentligt. Prinsen skulle nemlig fejres med maner. Og det tog sangeren altså til sig. 

Men alligevel kom bandet til at give den gas til koncerten og fik fyret en del vittigheder af. Særligt én joke kom han til at genoverveje, efter den havde forladt hans mund. 

»Jeg kom til at sige: 'Vi må håbe, at der ikke springer en bombe, for så dør alle de kloge hoveder i Danmark.' Der kunne jeg godt mærke, at nogle af PET-folkene synes var mærkeligt.«

Han fortæller også, at han optrådte helt kvit og frit, fordi alt andet ville være 'en hån mod hans lille drengehjerte.'

Benjamin Hav optrådte med sit band for kongefamilien og de 200 18-årige unge fra Rigsfællesskabets kommuner ved prins Christians 18 års fødselsdag på Christiansborg søndag den. 15 oktober. 

Lyt til det nyeste afsnit af B.T.s podcast 'Det, vi taler om' her: