Lyt til artiklen

»Det er bare det med, at de kunne se, jeg var et barn, og det synes jeg egentlig ikke er helt okay at forsøge at hverve børn.«

Sådan lød det fra Ditte Okman i fredagens 'Det, vi taler om', da hun fortalte om en oplevelse, hun som 13-årig havde med scientology.

Ditte Okman og panelet, som bestod af Anne Kirstine Cramon, Per Kuskner og Nikolaj Vraa, kom ind på emnet i forbindelse med en snak om filminstruktør Christian Tafdrup, som åbent har fortalt om, hvordan han som 12-årig blev en del af Pinsekirken. Så langt gik Ditte Okman ikke, men det var ikke, fordi Scientology ikke gjorde en indsats.

»Da jeg var yngre, nok 13 år, gik jeg til zoneterapi inde på Vesterbrogade. Jeg boede i Farum, og så tog jeg ind til København, gik op ad Vesterbrogade, og hver eneste fucking gang blev jeg stoppet af scientology. De havde sådan en butik, hvor deres bøger stod, og de kom ud, og det var enormt svært at sige fra overfor,« forklarer hun.

De ville have, at hun skulle udfylde et spørgeskema, men det skete aldrig. Primært, fordi Ditte Okman ikke havde tid til at udfylde det, hun selv huske som 345 spørgsmål.

»Så ville de have mig ind og se en film. Jeg så ikke filmen, men på et tidspunkt får jeg udfyldt et eller andet med mit navn og telefonnummer, og da jeg kommer hjem, er jeg simpelthen så bange for, at de skal ringe, og mine forældre vil blive sure på mig og skælde mig ud.«

Scientologykirken er skabt af den amerikanske fantasyforfatter L. Ron Hubbard og har været i Danmark siden 1968. Scientology er dog ikke anerkendt som religion i Danmark.

Det er den til gengæld i USA, hvor der er flere prominente medlemmer som blandt andet Hollywoodstjernerne Tom Cruise og John Travolta. Scientology er også ofte blevet kritiseret og kaldt kontroversiel.