Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Man har et standpunkt, indtil man tager et nyt. Det ved Jannie Ree alt om.

Først var hun fortaler for retten til at rejse udenlands – trods corona. Nu beklager hun, at hun og ægtemanden Karsten Ree holdt nytår i Afrika.

Den kovending skal hun have topkarakter for, hvis det står til kommunikationsekspert Anna Thygesen.

Et af emnerne, der var på dagsorden i denne uges udgave af podcasten ‘Det vi taler om’, var de kendte danskere, der er havnet i en shitstorm, fordi de har trodset corona anbefalingerne og er rejst udenlands.

Det gælder blandt andre Mikkel Kessler, Nicklas Bendtner, Elvira Pitzner og Michael Maze, der alle netop har været på ferie i Dubai.

Men tilbage til Jannie Ree, der på en telefonlinje under podcasten sagde:

»Det (rejsen til Afrika, red.) var dumt, vi lægger os fladt ned.«

Men det er som sagt et nyt standpunkt. For da Jannie og Karsten Ree den 29. december kombinerede en forretningsrejse til Kenya med en badeferie ved den afrikanske kyst, sagde hun:

»Vi fulgte reglerne, og der var orange, da vi tog afsted. Vi følte, at det var ok at tage afsted, når vi nu også skulle arbejde.«

Sådan forklarede Janni Ree beslutningen om at tage afsted, selv om myndighederne også dengang frarådede udlandsrejser.

Kort efter hjemkomsten forsvarede Jannie Ree endnu engang rejsen overfor B.T.:

»Folk har travlt med at være efter andre. Herhjemme er der restriktioner, og der er lockdown, så de er irriterede over, at vi tager derned. Men Kenya er ikke et højrisikosted Der er mere styr på smittetallet i Kenya, end der er herhjemme, og den omtalte mutation (den sydafrikanske mutation, red.) er heller ikke registreret i landet.«

Men i denne uge var først Ditte Giese og siden Mette Frederiksen ude med riven efter de rejselystne danskere, der som Anna Thygesen udtrykker det i 'Det vi taler om': »Risikerer at bringe smitte med hjem i hulen til os andre.«

På et pressemøde tirsdag havde Mette Frederiksen følgende hilsen til dem:

»Jeg tror, jeg skal pålægge mig selv lidt restriktioner, inden jeg udtaler mig om det. Der er en grund til, at verden er gået i rød. Der er en grund til, at vi over for alle - – inklusiv dansk erhvervsliv, som vi lever af i dette land – virkelig anmoder om, at vi ikke rejser ud.«

Mandag aften, da Jannie Ree var i 'Go’ Aften live', havde piben pludselig fået en helt anden lyd:

»Da vi kom hjem, blev vi enige om, at det ville vi ikke gøre igen. Vi rejser ingen steder, før det her er overstået,« sagde hun da og tilføjede:

»Jeg synes, det er dumt at begynde at lege med skæbnen.«

Den vending får Anna Thygesen til at give hende topkarakter i disciplinen krisekommunikation.

»Du lader Kessler tage klapsene og lægger dig fladt ned. Du får UG i bogen herfra,« siger kommunikationseksperten i podcasten.

Andre læser også