Hvorfor udtaler Dronning Margrethe sig pludselig om klimaet, bare fordi hun er fyldt 80 år?

Og var der nogen, der fik fat i, hvad Mette Frederiksen prøvede at sige på sit seneste pressemøde?

Efter lang tids coronapause er Nikolaj Vraa endelig tilbage i panelet i Pilestræde her i 'Det, vi taler om'. Han holder Anna Thygesen, Jacob Heinel Jensen og Ditte Okman ved selskab i et fredagsprogram, der er så smækfyldt med god sladder, at vi  gik tre minutter over sendetid. Men mon ikke vi klarer den?

I første time tager vi med Jacob Heinel Jensen et smut til Los Angeles, hvor Prins Harry og Meghan nu langt om længe er blevet installeret i deres nye hjem.

De skrider fra den engelske presse, men ærligt talt - er der ikke endnu mere presse i LA?

Så er vi et smut forbi Danmark, hvor Lone Hertz tilsyneladende har fået fnat henover påsken og snakker lidt om, hvor klam en ting fnat egentlig er.

Vi slutter anden time af med at sætte punktum i sagen om forsidefrue Tina Lunds give away-konkurrence på Instagram.

Hun erkender nu, at det ikke var skidesmart at give sin egen steddatter præmien i den konkurrence. Men hun erkender dog ikke, det var en fejl, for så skal man gøre det to gange.

Anden time begynder i det danske kongehus, fordi vi kan jo ikke komme udenom, at Dronning Margrethe aka. Daisy, har haft fødselsdag.

80 flotte år er det blevet til.

Spørgsmålet er nu bare, hvorfor virker det til, at hun bruger den anledning til pludselig at begynde at udtale sig politisk om klimaet?

Mere politik bliver det til, når vi har Ekstra Bladets politiske kommentator og journalist, Henrik Qvortrup, med på en telefon til at optrevle, hvad Mette Frederiksens seneste pressemøde gik ud på.

»Med al respekt, så pissede hun den danske befolkning op og ned af ryggen, ved at afholde det pressemøde,« siger han.

For hun brugte mildest talt 25 minutter på at sige nul og en skid.

Vi slutter anden time af med at få Weekendavisens journalist, Poul Pilgaard Johnsen til at udrulle sine historier i ugens avis om spliden med Marianne Stidsen i Det Danske Akademi og om hvordan det kan være, at direktøren for Staten Seruminstitut nu er blevet fritaget for tjeneste.

Programmet er produceret af Johanne D. Holgersson og det kan lyttes her, eller du kan finde det som podcast på Spotify, Itunes eller Podimo.