En ny udgave af 'Kvinde kend din krop' er på vej. Denne gang skal den blandt andre skrives af nonbinære og mænd, der identificerer sig som kvinder. Altså transkvinder. Og det har fået en af de oprindelige forfattere til at protestere.

»Hvis jeg vil skrive en bog om fiskeri, så skal jeg jo ikke skrive om landbrug«

Sådan opsummerer Karen West sin kritik i 'Borgerlig Tabloid’. Hun er jordemoder, debattør, gammel rødstrømpe og medforfatter til den første 'Kvinde kend din krop', der udkom i 1975.

Og nu rejser hun en heftigt kritik af, at mænd, der identificerer sig som kvinder, skal være med til at skrive den kommende bog.

»Jeg bliver bare nødt til at sige: De er ikke kvinder!«

Men hvorfor er det egentlig et problem, at 'Kvinde Kend din krop ‘udvider’ sit kvindebegreb? Og hvorfor skal helt almindelige danskere interessere sig for ‘krigen’ om, hvad en kvinde er?

Svarene på de spørgsmål skærer Karen West ud i pap fra 9 minutter inde i episoden. '. Lyt i SpotifyApple Podcast eller ved at trykke play herunder:

‘Borgerlig Tabloid’ er podcasten fra B.T.’s debatredaktion, der alle hverdage sætter en tydelig og velargumenteret borgerlig dagsorden.