Debatten har været i gang længe verden over. Skal vi spise mindre kød for at redde klimaet? Nu præsenterer FN's tidligere klimachef Chistiana Figueres et særpræget forslag.

Hun mener, at kødspisere skal behandles som rygere på restauranter.

»Vil de spise kød, må de gøre det uden for restauranten,« sagde hun i en paneldebat på konferencen Websummet i Lissabon ifølge SVT.

Antallet af mennesker på jorden stiger og stiger, og det vækker bekymring for, om der kan produceres nok mad uden at skade klimaet yderligere.

Arkiv: Christiana Figueres er tidligere klimachef for FN (EPA/STRINGER)
Arkiv: Christiana Figueres er tidligere klimachef for FN (EPA/STRINGER) Foto: STRINGER
Vis mere

Christiana Figueres siger, at man skal turde tænke ud af boksen for at nedbringe mængden af kød, vi mennesker indtager.

»Hvordan ville det være, hvis restauranter om 10-15 år begyndte at behandle kødspisere på samme måde, som rygere bliver behandlet,« foreslog hun.

»Vil de spise kød, må de gøre det uden for restauranten, herinde spiser vi ikke kød,« forestillede Christiana Figueres sig, at meldingen kunne lyde til kødspisere.

Costaricanske Christiana Figueres var klimachef for FN fra 2010 til 2016.